ΣΠΟΡ

Σάλος στη Γαλλία με την καταγγελία του Γουνεμπάινα

Σάλος στη Γαλλία με την καταγγελία του Γουνεμπάινα
Ο Γουνεμπάινα (δεξιά) σε αγώνα της Εθνικής Καμερούν ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MACIEJ KULCZYNSKI

Ο Νέιθαν Γουνεμπάινα στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Τουρ για το Challenge Cup κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά από την κερκίδα με το θέμα να παίρνει διαστάσεις σε όλη τη Γαλλία.

Στην Ελλάδα το θέμα δεν πήρε έκταση, μάλιστα η ΕΣΑΠ χωρίς να ενημερώσει τις ομάδες – μέλη της εξέδωσε ανακοίνωση και διέψευσε το περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης, όμως στη Γαλλία έχει ξεσπάσει σάλος με πάρα πολλές ομάδες να στέκονται στο πλευρό του Νέιθαν Γουνεμπάινα αλλά και της ομάδας του, Τουρ, που σκοπεύει να κάνει καταγγελίες σε κάθε αρμόδια αρχή.

wounebaina

Ο Γουνεμπάιανα έφυγε από το γήπεδο αλλά τιμωρήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε πρώτα τον ρέφερι. Πηγή: Twitter/@Volley Plus

Στα γαλλικά γήπεδα, πάντως, όλες οι ομάδες έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης με υψωμένες γροθιές και αναρτήσεις στα social media με μηνύματα κατά του ρατσισμού. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (CEV) από την πλευρά της, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν θορυβήθηκε έντονα και ζήτησε από όσους είναι εμπλεκόμενη στο περιστατικό να καταθέσουν εγγράφως τις τοποθετήσεις τους για όσα έγιναν στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη την Τετάρτη.

Γαλλικά ρεπορτάζ για το περιστατικό

Η CEV μάλιστα ζήτησε και από τη γαλλική και την ελληνική ομοσπονδία να καταθέσουν εγγράφως την άποψή τους, προκειμένου να αποφανθεί τι έγινε τελικά και αν συντρέχει λόγος τιμωρίας του Ολυμπιακού, αφού υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τα θέματα ρατσισμού…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ