ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Δύσκολη νίκη για Ολυμπιακό (vids)

Ευρωλίγκα: Δύσκολη νίκη για Ολυμπιακό (vids)
Τα λάθη των Ρώσων στο τέλος εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει 88-86 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, σε έναν αγώνα… ακατάλληλο για καρδιακούς στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου και κρίθηκαν τα πάντα.

Ένα από τα πιο δυνατά ματς της σεζόν στην Euroleague έγινε στο ΣΕΦ το βράδυ της Τετάρτης (20/12), όπου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν χωρίς τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Αγραβάνη και την ΤΣΣΑ Μόσχας χωρίς τους Χάντερ, Βοροντσέβιτς και Βέστερμαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «μιλήσουν» κυρίως οι περιφέρειες των δυο ομάδων αλλά και να βρει περισσότερο χώρο δράσης ο Τζαμέλ ΜακΛίν που έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με την ομάδα του Σφαιρόπουλου. Το τελικό 88-86, πάντως, ήρθε αγχωτικά για τον Ολυμπιακό με τις δυο ομάδες στα τελευταία δευτερόλεπτα να υποπίπτουν σε μπαράζ λαθών.

Σε κάθε περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν τη νίκη που τους φέρνει στο 10-3, ισόβαθμους με τη ρωσική ομάδα στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τη Μπάμπεργκ την προηγούμενη εβδομάδα, στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Τα highlights του αγώνα

Μια Εφές που προέρχεται από πολύ «βαριά» ήττα από τη Χίμκι στη Ρωσία. Οι γηπεδούχοι με… αφηνιασμένο τον Αλεξέι Σβεντ που είχε 26 πόντους, επικράτησαν 86-68 των Τούρκων και δεν τους άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα να πιστέψουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από αυτόν.

Στις νίκες επέστρεψε και η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επικράτησε 92-85 στην έδρα της απέναντι στην Μπασκόνια. Καθοριστικοί για τους Ιταλούς οι Γκάουντλοκ και Τζέρελς που είχαν από 15 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους πάλεψε ο Μπομπουά με 15 πόντους και 2 ασίστ.

Τέλος, η καταστροφική πορεία της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε για ακόμα μια αγωνιστική. Οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν 90-83 μέσα στην έδρα τους από τη Μάλαγα, που είναι από τις πλέον αδύναμες ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Τρομερό ματς για τους νικητές έκανε ο Νέντοβιτς, που είχε 26 πόντους, ενώ για τους Καταλανούς ο Ερτέλ σταμάτησε στους 19.

Η βαθμολογία μετά τη 13η αγωνιστική

standings13

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ