ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Βαριά ήττα για Παναθηναϊκό στη Λαμία (pics)

Κύπελλο Ελλάδας: Βαριά ήττα για Παναθηναϊκό στη Λαμία (pics)
Στην κατάλευκη Λαμία, οι γηπεδούχοι έγραψαν ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Η Λαμία έγραψε ιστορία απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς τον νίκησε 4-1 για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα γήπεδο καλυμμένο από χιόνι το οποίο ήταν ακατάλληλο για να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας.

Από το πρωί της Πέμπτης (21/12) ήταν αμφίβολο το αν θα διεξαχθεί το παιχνίδι της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η έντονη χιονόπτωση στη Φθιώτιδα είχε κάνει το ΔΑΚ Λαμίας ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο, αφού υπήρχαν τουλάχιστον τρεις – τέσσερις πόντοι πυκνού χιονιού που σταδιακά γινόταν πάγος επάνω στον χλοοτάπητα. Εν τέλει, ο διαιτητής Αρετόπουλος που ως την τελευταία στιγμή δεν έδινε στις δυο ομάδες να καταλάβουν αν θα γίνει ο αγώνας ή όχι, ο αγώνας έγινε κανονικά. Ο Τρικαλινός ρέφερι πήρε την ευθύνη και ξεκίνησε την αναμέτρηση σε ένα γήπεδο… παγοδρόμιο.

Η Λαμία μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο, είχε απόλυτη ευστοχία στις τρεις τελικές προσπάθειες που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται 3-0 με τα δυο γκολ του Πίτι και το ένα του Παντελιάδη. Ο Παναθηναϊκός στο ενδιάμεσο είχε δοκάρι με τον Λουντ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά. Μόλις στο 54’ σκόραρε με τον Κουρμπέλη, αλλά το γκολ κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ αφού ο αρχηγός των «πράσινων» καλυπτόταν. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μείωσε στο 82’ με υπέροχο γκολ από τον Γκιγιέρμο Μολίνς αλλά ο Μπλάζιτς στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Έτσι, υπέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο για τη Λαμία και παράλληλα μια ντροπιαστική ήττα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» πλέον καλούνται να ανατρέψουν το βαρύ σκορ, στη ρεβάνς που θα γίνει στη Λεωφόρο στις αρχές του Ιανουαρίου του 2018.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας για το Κύπελλο Ελλάδας, ξεχώρισε η εντυπωσιακή νίκη της Λάρισας επί της Ξάνθης. Οι «βυσσινί» επικράτησαν 3-0 και πήραν προβάδισμα για να είναι αυτοί που θα περάσουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Σε θέση ισχύος για την πρόκριση είναι και ο Πανιώνιος, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει 2-0 τον ΟΦΗ στο πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη. Τέλος, ισχνό προβάδισμα για τον Λεβαδειακό που κατάφερε να επικρατήσει 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 1-5

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-2

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Λάρισα – Ξάνθη 3-0

Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-0

Λαμία – Παναθηναϊκός 4-1

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

ΔΗΜΟΦΙΛΗ