ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα: Πώς η ανεξαρτησία της Καταλονίας επηρεάζει το συμβόλαιο του Μέσι

Μπαρτσελόνα: Πώς η ανεξαρτησία της Καταλονίας επηρεάζει το συμβόλαιο του Μέσι
REUTERS/Sergio Perez

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο Λιονέλ Μέσι και Μπαρτσελόνα συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, συνεχίζοντας την κοινή τους πορεία ως το 2021, ωστόσο υπάρχει μια… μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να προκαλέσει τη μεγάλη ανατροπή.

Όπως αποκαλύπτει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας As, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ θα μείνει ελεύθερος σε περίπτωση που η Καταλονία αποσχιστεί από την Ισπανία.

Κι αυτό γιατί υπάρχει όρος στο νέο συμβόλαιο του Μέσι, που του επιτρέπει να φύγει από την ομάδα ως ελεύθερος, αν αποφασιστεί η ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας και η Μπαρτσελόνα δεν αγωνιστεί σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση του συμβολαίου, ήταν οι αναταραχές στην Καταλονία. Ο Μέσι έχει ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς θα έχει άμεσες συνέπειες στο μέλλον του στη Βαρκελώνη. Έτσι, τέθηκε ο συγκεκριμένος όρος από την πλευρά του, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τη διοίκηση για να μη χαλάσει η συμφωνία.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, που έφτασε στη Βαρκελώνη σε ηλικία 13 ετών προερχόμενος από τη Νιούελς Ολντ Μπόις και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στα 16 χρόνια του, στο τέλος του νέου συμβολαίου του θα έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου για 17 συνεχείς περιόδους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ