ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν ανατροπή Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα

Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν ανατροπή Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα
EUROKINISSI / LATO KLODIAN

Τέσσερα ακόμα «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αναζητούν τους… κατόχους, την Τετάρτη (10/1) με τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Λαμία και του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό να ξεχωρίζουν.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επαναληπτικοί στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Την Τρίτη (9/1) οι Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έγιναν οι πρώτες τρεις ομάδες που εξασφάλισαν και τυπικά την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συνέχεια δίνεται την Τετάρτη (10/1) με τέσσερις νέες αναμετρήσεις.

Η αρχή γίνεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ανοίγει στις 15:00 η αυλαία της ημέρας με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με το ενάμισι… πόδι στα προημιτελικά, καθώς έχουν επικρατήσει 2-0 στο πρώτο ματς στα Χανιά και ενώπιον των οπαδών τους θέλουν να «σφραγίσουν» το «εισιτήριο».

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την «μάχη» της Ξάνθης με την Λάρισα στα «Πηγάδια» στις 17:15. Οι «βυσσινί» έχουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση, μια και στο πρώτο ματς που είχε γίνει στο «AEL FC Arena» είχαν πάρει τη νίκη 3-0 και οι «Ακρίτες» χρειάζονται ένα… θαύμα για να φτάσουν στην ανατροπή.

Αντίθετα, πιο αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό στους «Ζωσιμάδες» που γίνεται την ίδια ώρα. Οι Βοιωτοί είχαν πάρει τη νίκη 1-0 στον πρώτο αγώνα στην Λιβαδειά και αναμένεται σκληρή «μάχη» για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τέλος, στο «Απ. Νικολαΐδης» θα πραγματοποιηθεί το ματς με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λαμία, με τους νεοφώτιστους της Super League να έχουν σημαντικό προβάδισμα από τη νίκη τους 4-1 στον πρώτο αγώνα. Οι «πράσινοι» θα ψάξουν για την ανατροπή, η οποία αν συμβεί θα είναι από τις μεγαλύτερες στο Κύπελλο Ελλάδας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα (σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου):

Τρίτη 9 Ιανουαρίου
ΟΦΗ - Πανιώνιος 0-1 (0-2)
ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 2-1 (5-1)
ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0 (4-0)

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου
15:00 Ολυμπιακός - Πλατανιάς (2-0)
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός (0-1)
17:15 Ξάνθη - ΑΕΛ (0-3)
19:30 Παναθηναϊκός - Λαμία (1-4)

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου
19:30 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (1-0)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ