ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε ο Αζεβέδο (pics)

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε ο Αζεβέδο (pics)
Επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο Μάρσιο Αζεβέδο. EUROKINISSI

Μια αρκετά σημαντική μεταγραφή ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρσιο Αζεβέδο.

Τον έμπειρο αριστερό μπακ, Μάρσιο Αζεβέδο απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτηση του ποδοσφαιριστή από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ φιλοξενεί και βιογραφικό του ποδοσφαιριστή, ενώ τον καλωσορίζει στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Τούμπα, που είναι η έδρα του «δικεφάλου του Βορρά».

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρσιο Αζεβέδο από την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής συμφώνησε με τον Δικέφαλο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1986 στην Γκουαραμπίρα της Βραζιλίας, έμαθε τα μυστικά του αθλήματος στις ακαδημίες της Γιουβεντούδε, πριν προαχθεί στην πρώτη ομάδα το 2004. Το επίσημο ντεμπούτο του ήρθε στις 3 Δεκεμβρίου του 2006 σε μία ήττα από την Κορίνθιανς με 5-3, παίρνοντας μάλιστα φανέλα βασικού. Την επόμενη σεζόν πήρε περισσότερες ευκαιρίες, έφτασε τις 13 συμμετοχές μοιράζοντας και τρεις ασίστ και ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα.Τη σεζόν 2007-08 πήρε μεταγραφή για τη Φορταλέζα και από την πρώτη στιγμή έστρεψε τα βλέμματα πάνω του με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Έπαιξε σε 30 παιχνίδια και σκόραρε 10 τέρματα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον της Ατλέτικο Παραναένσε, που έσπευσε να τον αποκτήσει και δικαιώθηκε καθώς η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε με 53 συμμετοχές σε δύο σεζόν και συνολικά πολύ καλή παρουσία.Εκείνη την περίοδο ήρθε το πρώτο ραντεβού με την ατυχία. Ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσης και του στέρησε την παρουσία του στο βασικό σχήμα. Η Μποταφόνγκο εμπιστεύτηκε τη δεδομένη ποιότητά του και την Πρωτοχρονιά του 2011 τον έκανε δικό της με μεταγραφή.Η περίοδος 2011-12 ήταν εξαιρετική για εκείνον. Σε μία από τις πιο δυνατές ομάδες της χώρας, έγραψε 33 συμμετοχές με ένα γκολ και τέσσερις ασίστ… κλείνοντας το μάτι στην ευρωπαϊκή πρόκληση.Τον Φεβρουάριο του 2013 πήρε την μεγάλη απόφαση και έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της Μέταλιστ Κάρκιβ.

Δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί, καθώς στην ομάδα υπήρχαν ήδη πέντε συμπατριώτες του και παρά το γεγονός ότι στο πρώτο του εξάμηνο δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και την σεζόν 2013-14 έγινε βασικός και αναντικατάστατος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία της ουκρανικής ομάδας, με 33 συμμετοχές και μία ασίστ.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις έπεισαν τον Μιρτσέα Λουτσέσκoυ να δαπανήσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον πάρει στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Στους πρωταθλητές Ουκρανίας παρότι πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις συμμετέχοντας και στο Champions League, στάθηκε άτυχος με τους τραυματισμούς να μην του επιτρέπουν να μονιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα. Έχοντας αφήσει πίσω του τα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Καλώς ήρθες Μάρσιο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ