ΣΠΟΡ

Βενγκέρ: «Μένει στην Άρσεναλ ο Μαυροπάνος»

Βενγκέρ: «Μένει στην Άρσεναλ ο Μαυροπάνος»
Από τα Ιωάννινα στο Λονδίνο και την Άρσεναλ ο νεαρός Μαυροπάνος. Eurokinissi Sports

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ντίνο Μαυροπάνο ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος σχολίασε πως θα κρατήσει τον 20χρονο Έλληνα στόπερ στο ρόστερ της Άρσεναλ και δεν θα τον παραχωρήσει δανεικό!

Το… όνειρο για τον Ντίνο Μαυροπάνο συνεχίζεται. Μετά τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ, ο 20χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής ενημερώθηκε πως δεν θα παραχωρηθεί δανεικός, όπως γίνεται συνήθως με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά θα μείνει τουλάχιστον ως τον Μάιο στους «κανονιέρηδες» και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί σε κάποια παιχνίδια της ομάδας για να δείξει και την αξία του.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις του προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος υποστήριξε για τον Μαυροπάνο πως: «Δείχνει να έχει άνεση στην τεχνική του. Επίσης είναι πολύ κινητικός για αμυντικός, διαθέτει σωστό βηματισμό και είναι πολύ δυνατός από κάθε άποψη αμυντικά. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πώς τα πηγαίνει στον τομέα του πρέσινγκ και πόσο η έλλειψη εμπειρίας θα επηρεάσει την απόδοσή του».

Στη συνέχεια, ο Αλσατός τεχνικός σχολίασε: «Όταν πηγαίνεις σε έναν μεγάλο σύλλογο, κάθε παιχνίδι και κάθε λάθος αναλύεται. Κάθε τι που κάνεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αναλύεται, επομένως είσαι υπό... επιτήρηση, το οποίο σημαίνει πως έχεις μεγάλη πίεση. Αν κάνεις λάθος σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα και σε μία μικρότερη ομάδα, δεν είναι το ίδιο όπως σε έναν μεγάλο σύλλογο. Θα δούμε πως θα αντιδράσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν τον έχω δει να παίζει στην Αγγλία, απέναντι σε μία αγγλική ομάδα ακόμα. Πρέπει να τον δω. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος απ' ό,τι είδα και αποφάσισα να τον κρατήσω μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα».

wenger mavropanos

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Μαυροπάνο ο Βενγκέρ. Πηγή: Arsenal.com

Μάλιστα, ο Βενγκέρ έκανε γενικότερα δηλώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα στον αθλητισμό. Το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο τους είναι θαυμάσια. Έχουν πραγματική γνώση στα ομαδικά σπορ και παράγουν φανταστικούς παίκτες. Ο Μαυροπάνος μπορεί να γίνει ένας από αυτούς βάσει των όσων έχω δει εάν εξελιχθεί σωστά. Δείχνει πως είναι ένα έξυπνο αγόρι, επομένως ας ελπίσουμε πως θα μετατραπεί σε έναν σπουδαίo παίκτη στο μέλλον για την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αγγλία τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το βράδυ της Δευτέρας (15/01), ο Μαυροπάνος θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Κ23 της Άρσεναλ με την αντίστοιχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα υποδομών της Premier League.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ