ΣΠΟΡ

Ρότζερ Φέντερερ: Ο «Βασιλιάς» έφτασε τους 20 τίτλους σε Grand Slam

Ρότζερ Φέντερερ: Ο «Βασιλιάς» έφτασε τους 20 τίτλους σε Grand Slam
REUTERS/Toru Hanai

Ακόμη ένα ρεκόρ πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ρότζερ Φέντερερ, με τη σημερινή νίκη του επί του Μάριν Τσίλιτς και την κατάκτηση του Οπεν Αυστραλίας.

Ο 36χρονος Ελβετός πανηγύρισε για έκτη φορά στη Μελβούρνη και ισοφάρισε το ρεκόρ που κατέχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δυο τους, άλλωστε, έχουν κυριαρχήσει την τελευταία 15ετία στο -χρονικά- πρώτο Grand Slam της σεζόν, έχοντας κατακτήσει δώδεκα τίτλους σε αυτό το διάστημα.

Έξι τίτλους έχει από τη δεκαετία του 1960 και ο Αυστραλός Ρόι Έμερσον, σε μία εποχή όμως που το τουρνουά της Μελβούρνης δεν είχε γίνει ακόμη επαγγελματικό.

Ο Φέντερερ έφτασε τους 20 τίτλους σε Grand Slam, αυξάνοντας έτι περισσότερο τα υπέρ του... επιχειρήματα στη συζήτηση για τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών.

Ο Ελβετός έχει στην κατοχή του οκτώ τρόπαια από το Γουίμπλεντον, έξι από το Όπεν Αυστραλίας, πέντε από το US Open, ενώ έχει κατακτήσει μία φορά το Ρολάν Γκαρός, στο οποίο παραδοσιακά δεν είναι τόσο καλός, αφού δεν τον ευνοεί η χωμάτινη επιφάνεια.

Επίσης, ο Φέντερερ ισοφάρισε τον Αυστραλό Ροντ Λέιβερ, ως οι μόνοι τενίστες που έχουν κατακτήσει τέσσερα Grand Slam μετά τη συμπλήρωση των 30 χρόνων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ