ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2018: Το Ολυμπιακό Χωριό γέμισε με προφυλακτικά

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2018: Το Ολυμπιακό Χωριό γέμισε με προφυλακτικά
EPA/JEON HEON-KYUN

Απ’ ό,τι φαίνεται οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θέλουν να είναι για τα πάντα έτοιμοι και για αυτό προμήθευσαν το Ολυμπιακό Χωριό με... 110.000 προφυλακτικά!

Οι Αγώνες ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και φαίνεται πως η Νότια Κορέα σκοπεύει να κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώτεριες πόλεις έδωσε 10.000 περισσότερα προφυλακτικά στους διαγωνιζόμενους, παρά το γεγονός πως οι φετινοί αθλητές θα είναι μόνο κατά 100 άτομα περισσότεροι.

Η κίνηση της διοργάνωσης προκαλεί έκπληξη γιατί υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να κρατήσουν απασχολημένους τους αθλητές: γυμναστήριο, 24ωρο εστιατόριο, δωμάτιο ηλεκτρονικών καθώς και χώροι λατρείας.

Επιπλέον, όλες οι ανέσεις που θα είχε κάποιος στο σπίτι του υπάρχουν στα μικρά ολυμπιακά χωριά και ακόμη περισσότερες βρίσκονται στο μεγάλο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο έχει ποικιλία καταστημάτων, από διεθνείς ταχυδρομικές υπηρεσίες έως και ανθοπωλεία.

18856361


Ολυμπιακό Χωριό / Πηγή: EPA/JEON HEON-KYUN

Εκπρόσωπος της κορεάτικης εταιρείας που παρήγαγε τα προφυλακτικά δήλωσε πως ο εφοδιασμός αυτός των αθλητών έγινε λόγω «καλής θέλησης».

Και τώρα έφτασε η στιγμή των υπολογισμών…

Τα ολυμπιακά χωριά θα φιλοξενήσουν 2.925 αθλητές που θα εκπροσωπούν 90 έθνη. Αυτό σημαίνει πως στον κάθε αθλητή θα δοθούν 37 προφυλακτικά. Σα να είναι πολλά για μόνο δύο εβδομάδες που θα διαρκέσουν οι Αγώνες…

Βέβαια, η πρώην κολυμβήτρια Dara Torres το 2012 είχε δηλώσει στο CNNi πως «ό,τι γίνεται στο Ολυμπιακό Χωριό, μένει στο Χωριό».

Προφυλάξεις

Σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε και εσείς τι τρέχει με τα προφυλακτικά στους Ολυμπιακούς, ορίστε μία σύντομη ενημέρωση:

Καλοκαιρινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 1988, Σεούλ: Εκεί που δόθηκαν δημόσια για πρώτη φορά τα προφυλακτικά με σκοπό τη μείωση της εξάπλωσης του HIV.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 1994, Λιλεχάμερ: Οι διοργανωτές μοίρασαν δωρεάν προφυλακτικά στους αθλητές, στους απεσταλμένους των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και στους διάσημους, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας ενημέρωσης περί του AIDS.

Καλοκαιρινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2000, Σίδνεϊ: Οι υπεύθυνοι προμήθευσαν τους αθλητές με 90.000 προφυλακτικά.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2010, Βανκούβερ: Το British Columbia Center που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των ασθενειών, έδωσε 100.000 προφυλακτικά στους αθλητές και στους ανώτερους υπαλλήλους.

Καλοκαιρινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2016, Ρίο ντε Τζανέιρο: Στους πιο πρόσφατους Αγώνες, οι διοργανωτές μοίρασαν περίπου 450.000 προφυλακτικά, δηλαδή 42 για κάθε αθλητή.

Πληροφορίες από CNNi / Olympic Village stocked with 110,000 condoms

ΔΗΜΟΦΙΛΗ