ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: «Πάρτι» πρόκρισης για ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (pics)

Κύπελλο Ελλάδας: «Πάρτι» πρόκρισης για ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (pics)
Έξαλλοι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ μετά το δεύτερο γκολ επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΑΕΚ πέρασε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντάς τον δεύτερη συνεχόμενη φορά σε διάστημα λίγων ημερών. Προκρίσεις για Λάρισα και Πανιώνιο.

Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ήταν αυτό που τράβηξε τα βλέμματα των περισσότερων στους επαναληπτικούς προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά το 0-0 μεταξύ των δυο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και την εντυπωσιακή νίκη της Ένωσης την περασμένη Κυριακή (2-1 με ανατροπή) στο φαληρικό γήπεδο για το πρωτάθλημα, άπαντες περίμεναν μια… σκληρή μάχη. Ο Ολυμπιακός λίγες ώρες πριν τη σέντρα υπέστη πλήγμα με την απουσία του προπονητή του, Γκαρθία, που διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο λόγω σκωληκοειδίτιδας με αποτέλεσμα να καθίσει στον πάγκο ο συνεργάτης του, Χρήστος Κόντης. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και με τον κόσμο στο πλευρό της, φάνταζε το μεγάλο φαβορί.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε, αλλά με δυσκολία και… καρδιοχτύπια στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς «καθαρές» ευκαιρίες και συγκινήσεις, η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος πολύ πιο δυνατή. Οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 57’ με ωραία κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου. Στο 73’ ο Αραούχο με «μαγική» ντρίμπλα με το στήθος εξέθεσε τον Ρομαό και με δυνατό αριστερό βολέ «εκτέλεσε» τον Προτό για το 2-0 και κάπου εκεί άρχισε το… πάρτι πρόκρισης της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός πήγε να το χαλάσει, με τον Ταχτσίδη να μειώνει με κεφαλιά στο 83’ κάνοντας το 2-1. Οι Πειραιώτες είχαν δέκα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις για να πετύχουν ένα ακόμα γκολ που θα τους έδινε πρόκριση, όμως, δεν τα κατάφεραν. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη, βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει δεύτερη σερί νίκη επί του Ολυμπιακού σε διάστημα τριών ημερών, τρίτη επικράτηση σε βάρος των «ερυθρόλευκων» σε ισάριθμα ματς φέτος και την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπως είχε γίνει και πέρσι σε μια φάσης όπου απέκλεισε τους Πειραιώτες για να πάει στον τελικό.

Στα άλλα ματς της ημέρας, στο «AEL FC Arena» της Λάρισας παίχτηκε ένα… θρίλερ ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει 2-1 στους «Ζωσιμάδες» και προηγήθηκαν με τον Κριζμάν στο 11’. Ο Πέδρο Κόντε όμως, σκόραρε στο 22’ και το 82’ για τους Ηπειρώτες στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, η ομάδα του Κάμπου σκόραρε στο 99’ με τον Μασούρα και στο 108’ με πέναλτι του Φατιόν για να πάρει την πρόκριση με το τελικό 3-2. Πολύ πιο εύκολα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» είχαν κερδίσει 1-0 στο πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη τη Λαμία και στον επαναληπτικό στη Φθιώτιδα προηγήθηκαν μόλις στο 17’ με τον Ντουρμισάι «κλειδώνοντας» την πρόκριση. Ο Μασούρας σκόραρε στο 31’ για το δεύτερο γκολ του Πανιώνιου ενώ στο 40’ ο Βάντερσον μείωσε για τη Λαμία, όμως τα γκολ των Ντουρμισάι (55’) και Λάμπρου (90’) διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 για την πανηγυρική πρόκριση του Πανιωνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ