ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτος Μάιερ στο θεαματικό Super-G (pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτος Μάιερ στο θεαματικό Super-G (pics)
Ο Μάιερ περιχαρής μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

Ο Ματίας Μάιερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Super-G του αλπικού σκι, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Ο Αυστριακός αθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ σε 1:24.44 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ «ζευγάρωσε» τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια που έχει στην κατοχή του, καθώς το 2014 είχε επικρατήσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι στην κατάβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την επιτυχία του στο Super-G, ο Μάιερ έβαλε τέλος στην κυριαρχία των Νορβηγών στο αγώνισμα, καθώς αθλητές από τη συγκεκριμένη χώρα επικρατούσαν στο υπεργιγαντιαίο σλάλομ από το 2002. Μάλιστα, ο τελευταίος μη Νορβηγός νικητής στο Super-G ήταν ένας άλλος Αυστριακός, ο Χέρμαν Μάιερ, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Ναγκάνο το 1998.

Ο Ματίας Μάιερ άφησε στην δεύτερη θέση του Super-G τον Μπέατ Φόιτς με 1:24.57. Ο Ελβετός ήταν πέντε εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Νορβηγό κάτοχο του τίτλου από τους Χειμερινούς του Σότσι, Κιέτιλ Γιάνσρουντ, ο οποίος περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο (1:24.62).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ