ΣΠΟΡ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην κορυφή του ομαδικού σπριντ οι ΗΠΑ (pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην κορυφή του ομαδικού σπριντ οι ΗΠΑ (pics)
Τζέσικα Ντίγκινς και Κίκαν Ράνταλ κατέκτησαν την πρώτη θέση στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DIEGO AZUBEL

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Οι Κίκαν Ράνταλ και Τζέσικα Ντίγκινς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον τελικό του αγωνίσματος σε 15:56.47 και άφησαν 19 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω τους τις Σάρλοτ Κάλα και Στίνα Νίλσον από τη Σουηδία (15:56.66).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ράνταλ και Ντίγκινς «έγραψαν Ιστορία», καθώς το χρυσό μετάλλιό τους είναι το πρώτο στην Ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από Αμερικανίδα αθλήτρια στο σκι δρόμων αντοχής. Παράλληλα, οι Ράνταλ και Ντίγκινς είναι μαζί με τον Μπιλ Κοτς οι μοναδικοί Αμερικανοί σκιέρ που έχουν κατακτήσει Ολυμπιακά μετάλλια στο σκι δρόμων αντοχής. Ο Κοτς είχε πάρει ασημένιο μετάλλιο στα 30 χιλιόμετρα, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ίνσμπρουκ το 1976.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ γυναικών ελεύθερης τεχνικής κατέκτησε η Νορβηγία με τις Μάριτ Μπιόργκεν και Μάικεν Κάσπερσεν Φάλα (15:59.44). Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρίτη θέση στο αγώνισμα επέτρεψε στην Μπιόργκεν να φτάσει σε ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα. Και αυτό γιατί η πολύπειρη αθλήτρια, η οποία τον Μάρτιο θα «πατήσει» τα 38 (σ.σ. γεννήθηκε στις 21/3/1980), ξεπέρασε τον συμπατριώτη της, Όλε Εϊναρ Μπιορντάλεν, και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της λίστας των αθλητών που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με αυτό το χάλκινο μετάλλιο η Μπιόργκεν έφτασε συνολικά τα 14 μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα της, αφήνοντας τον Μπιορντάλεν στην δεύτερη θέση με 13. Η Μπιόργκεν κατέκτησε το πρώτο μετάλλιό της (σ.σ. ασημένιο στη σκυταλοδρομία 4Χ5 χιλιομέτρων γυναικών) το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι και από τότε μετράει επτά χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα στο κορυφαίο «ραντεβού» των χειμερινών σπορ. Από την πλευρά του, ο Μπιορντάλεν έχει στην κατοχή του οκτώ χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ