ΣΠΟΡ

Super League: Παλικάρι ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό (pics)

Super League: Παλικάρι ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό (pics)
Με τον βαθμό της ισοπαλίας και το κεφάλι ψηλά έφυγε ο Παναθηναϊκός από την έδρα του Ολυμπιακού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Το «αιώνιο» ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε ισόπαλο (1-1) αλλά οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι για την ομάδα τους με τον τρόπο που αγωνίστηκε ακόμα κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των δυο «αιωνίων» αντιπάλων, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδωσαν μεταξύ τους αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» το απόγευμα της Κυριακής (04/03) τίποτα δεν θύμιζε πως θα διεξαχθεί ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, αφού φίλαθλοι δεν υπήρχαν – με εξαίρεση μια ομάδα φίλων του Ολυμπιακού που ήταν έξω από τη θύρα 7 σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και φώναζε συνθήματα – και μόνο η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας μπορούσε να προϊδεάσει κάποιον πως κάτι… συμβαίνει στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, πάντως, κατάφερε να αποδείξει πως μετράει ακόμα το… βάρος της φανέλας. Κι αυτό γιατί παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έμεινε με δέκα παίκτες και όλα έδειχναν πως θα μπορούσε ακόμα και να καταρρεύσει, αντέδρασε, ισοφάρισε και η αίσθηση που άφησε ήταν πως αν υπήρχαν δέκα λεπτά αγώνα μπορεί και να έφευγε νικητής από το Φάληρο. Το «τριφύλλι» από την αρχή φαινόταν πως δεν έχει πάει απλά για να μην… χάσει στο γήπεδο του Ολυμπιακού, αφού δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή από την ομάδα του Γκαρθία και είχε και μια – δυο καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο για να απειλήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός αρχικά φαινόταν να έχει τον έλεγχο όμως, στο 49’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε ανάποδη κεφαλιά του Ένγκελς. Οι «Ερυθρόλευκοι», που φαίνονταν βραχυκυκλωμένοι, βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 60’ όταν ο Ανσαριφάρντ κέρδισε πέναλτι από τον Οικονόμου, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα! Ο Φορτούνης εκτέλεσε εύστοχα, έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ και εκεί φαινόταν πως το παιχνίδι θα πάει προς τους Πειραιώτες. Οι χαμένες ευκαιρίες του Τζούρτζεβιτς αλλά και οι παρεμβάσεις του Ουζουνίδη από τον πάγκο, όμως, άλλαξαν τη μοίρα του αγώνα.

Η είσοδος του Μουνιέ αναβάθμισε επιθετικά τον Παναθηναϊκό, ο Γάλλος έκανε τρομερό παιχνίδι και στο 87’ έδωσε την πάσα στον Ινσούα ο οποίος ανατράπηκε από τον Ένγκελς για το πέναλτι του «τριφυλλιού» αυτή τη φορά. Ο Αντονί Μουνιέ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε για το τελικό 1-1 και έδωσε στην ομάδα του έναν παλικαρίσιο βαθμό. Μελανό σημείο του αγώνα, ο σοβαρός τραυματισμός του Όμρι Άλτμαν που υπέστη ρήξη χιαστών και αποχώρησε με πατερίτσες από το γήπεδο… Στο βαθμολογικό σκέλος, πάντως, ο Ολυμπιακός είναι στους 47 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει 52 και την ΑΕΚ 54 και να συνεχίζουν τη «μάχη» για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είναι στους 31 και συνεχίζει να διεκδικεί την παρουσία του στην πρώτη πεντάδα…

Στα άλλα ματς της ημέρας για τη Super League, ο ΠΑΟΚ μετά από πάρα πολύ καιρό ηττήθηκε 3-2 σε ένα ματς… ροντέο στην Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κυριακόπουλο, ο Κάμπος ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ αλλά ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ξανά προβάδισμα με τον Τόνσο. Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις, που ήταν επτά λεπτά, όταν και ο Πρίγιοβιτς έπεσε στην περιοχή κι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι. Ο ίδιος ο Σέρβος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-2 και φάνηκε ο ΠΑΟΚ να σώζει τον βαθμό. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Ιγκλέσιας που στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε νίκη 3-2 στην ομάδα της Τρίπολης, σε ένα παιχνίδι που είχε και… τρίτο ημίχρονο με συρράξεις μεταξύ παικτών και παραγόντων των δυο ομάδων.

Λίγη ώρα αργότερα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, με ένα γκολ του Μάρκο Λιβάια από το 21’ της αναμέτρησης. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει «αέρα»… πρωταθλήματος στην Ένωση, που είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super League και περιμένει τα αποτελέσματα από τις πιθανές τιμωρίες, με αφαιρέσεις βαθμών, σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ για να «κλειδώσει» μια και καλή το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 1994!

Τέλος, στη Βοιωτία ο Λεβαδειακός έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, αφού επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κριζμάν, αλλά ένα γκολ του Σουμπίνιος το 60’ κι ένα του Μαρκόφσκι στο 63’ χάρισαν νίκη στην ομάδα της Λιβαδειάς.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

Θ.

ΟΜΑΔΑ

ΑΓΩΝΕΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

A.E.K.

24

54

2

Π.Α.Ο.Κ.

23

52

3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

23

47

4

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

24

46

5

Α.Ο. ΞΑΝΘΗ

24

32

6

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

24

32

7

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.

24

32

8

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

24

31

9

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

24

30

10

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

23

29

11

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

24

29

12

Α.Ε.Λ.

24

25

13

ΛΑΜΙΑ

24

23

14

Α.Ο.Κ.

24

19

15

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.

23

16

16

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

24

10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ