ΣΠΟΡ

Χιμένεθ για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Είναι πολύ λυπηρό, η χώρα δεν αξίζει αυτή την εικόνα

Χιμένεθ για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Είναι πολύ λυπηρό, η χώρα δεν αξίζει αυτή την εικόνα
MOTION TEAM/EUROKINISSI

Τα όσα διενήχθησαν στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, περιέγραψε ο προπονητής των «Κιτρινόμαυρων» Μανόλο Χιμένεθ σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης.

«Ο ΠΑΟΚ σκόραρε με γκολ οφσάιντ, ο διαιτητής το ακύρωσε και οι παίκτες ξεκίνησαν μια διαμαρτυρία για 4-5 λεπτά, χωρίς ο διαιτητής να αποβάλει κανέναν», περιέγραψε ο Χιμένεθ στο Radio Marca και συνέχισε: «Ξαφνικά ένας άντρας μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σωματοφύλακες, όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και πηγαίνει πρώτα τον διαιτητή και στη συνέχεια στον δικό μας πάγκο και αρχίζει να τους απειλεί όλους».

«Αρχικά δεν υπήρξε φόβος για την ακεραιότητά μας, αλλά στη συνέχεια, βλέποντας τις φωτογραφίες με το πιστόλι σκέφτεσαι: Αν επιλέξει να κάνει κάτι τρελό, θα μπορούσε το κάνει». Είναι αλήθεια ότι στην αρχή δεν ξέραμε ότι είχε ένα πιστόλι στην ζώνη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, διότι ίσως έχει την άδεια να το έχει, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό, ένας πρόεδρος πηγαίνει στο κέντρο για να διαμαρτυρηθεί και να απειλήσει τον διαιτητή», πρόσθεσε, σημειώνοντας στη συνέχεια:

«Από τον ΠΑΟΚ είχαν αφαιρέσει τρεις βαθμούς μετά ότι συνέβη στον Όσκαρ Γκαρθία, του επέστρεψαν, με συνέπεια να συμμετέχει ενεργά στο πρωτάθλημα και σήμερα έγιναν αυτά. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί στις μεγάλες ομάδες, όμως σε αυτό το γήπεδο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Αναφορικά με το τέλος του αγώνα είπε: «Ο διαιτητής ήθελε να βγούμε έξω και να παίξουμε πέντε λεπτά, αλλά ο πρόεδρός μας είπε ότι οι παίκτες μας δεν θα βγουν να παίξουν, πόσο μάλλον που απειλούνται από ανθρώπους που εισβάλλουν στο αγωνιστικό χώρο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. ο διαιτητής είπε ότι το παιχνίδι τελικά έληξε με 0-0 και τώρα δεν ξέρω τι θα συμβεί. Εμείς ήμασταν πέντε βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και μετά την επιστροφή βρεθήκαμε δύο, ενώ ήταν να παίξουμε χωρίς κόσμο και αγωνιστήκαμε με κόσμο. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Συνέβη με τον Ολυμπιακό αυτή τη σεζόν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, με εμάς με τον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό πέρυσι με τον ΠΑΟΚ ... κάτι πρέπει να γίνει, διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό συμβεί. Αυτό είναι πολύ λυπηρό για μια χώρα που δεν αξίζει αυτή την εικόνα, επειδή δεν είναι έτσι. Η αστυνομία μας προστάτευσε ανά πάσα στιγμή. Γίνονται πολλοί έλεγχοι σε κάθε παιχνίδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ