ΣΠΟΡ

Σε μεγάλο κίνδυνο ο Παναθηναϊκός

Σε μεγάλο κίνδυνο ο Παναθηναϊκός
Σε πολύ δεινή θέση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό... Eurokinissi Sports

Οι οφειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν φέρει σε οριακό σημείο την κατάσταση του «τριφυλλιού» που κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό.

Μια πολύ δύσκολη ημέρα ήταν για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός η Τετάρτη (14/03), καθώς είχε τέσσερις δικαστικές υποθέσεις να αντιμετωπίσει. Το χειρότερο όλων ήταν πως παρότι για τις τρεις υπήρχε σιγουριά για εξωδικαστική λύση, εν τέλει εκδικάστηκαν κι αυτές κανονικά. Αυτό σημαίνει πως οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν το φάσμα της επιβολής ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών, όχι όμως μόνο μια φορά αλλά τέσσερις. Διότι εκδικάστηκαν κανονικά οι υποθέσεις των Γενς Βέμερ, Σεμπάστιαν Λέτο, Μάικλ Εσιέν και Χοσέ Βερντού Νικολάς Τοτσέ.

Στην περίπτωση του πρώτου, υπήρχε βεβαιότητα πως θα γίνει κανονικά η εκδίκαση αφού οι δυο πλευρές δεν είχαν κανένα σημείο επαφής και δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποια συμφωνία για τα οφειλόμενα. Ο δικηγόρος του Γερμανού αμυντικού, μάλιστα, είπε μεταξύ άλλων πως «η διακοπή ευνοεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσει και να δώσει τα χρήματα. Είναι πολύ νωπό το συμφωνητικό που υπογράψαμε και δεν έγινε τίποτα. Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι συνέχεια με τον Παναθηναϊκό, έχουμε κι άλλες δουλειές!». Η πλευρά του Παναθηναϊκού ανταπάντησε πως δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης που «έκατσε» στο συμβόλαιό του να αξιώνει τόσα χρήματα κι από μια τέτοια υπόθεση να κινδυνεύει να εξαφανιστεί ένας Σύλλογος όπως το «τριφύλλι». Ο Πάρης Ατλαμάζογλου, δικηγόρος του Βέμερ, απάντησε αφοπλιστικά «αν δεν πληρώσει, να εξαφανιστεί».

Αμέσως μετά την πρώτη εκδίκαση, ακολούθησαν οι άλλες τρεις. Από τον Παναθηναϊκό ζητήθηκε αναβολή λόγω των όσων γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη δικηγόρο των ποδοσφαιριστών, Άσπα Σουλούκου, να αναφέρει πως «Τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο δεν έχουν σχέση με τις υποθέσεις αυτές. Έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ και δεν γνωρίζω για την ΑΕΚ. Θα έχουν δύο εβδομάδες να πληρώσουν τα οφειλόμενα. Αν δεν πάρουν άδεια θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας. Δεν θέλω ούτε να ψελλίσω τι σημαίνει αυτό για την ομάδα, σέβομαι την ιστορία της αλλά αν δοθεί και άλλη αναβολή θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας».

Στο δικαστήριο, εκτός του δικηγόρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άλκη Παπαντωνίου, βρέθηκε και ο πρόεδρος των «πράσινων», Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο τελευταίος, μάλιστα, προχώρησε και στη σοκαριστική παραδοχή πως το «τριφύλλι» δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, κάτι που μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League. «Η διακοπή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Σίγουρα για να έρχεται η ΦΙΦΑ στη χώρα μας είναι σοβαρά τα πράγματα. Οι απώλειες εσόδων είναι σοβαρές. Δεν ζητάμε κούρεμα. Έχουμε δώσει αρκετά λεφτά, έχουμε δώσει και στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην πάρει άδεια από απαιτήσεις ποδοσφαιριστών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Σε κάθε περίπτωση, αν στον Παναθηναϊκό επιβληθούν εν τέλει οι ποινές των αφαιρέσεων τριών βαθμών, για κάθε έναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού πιο ορατό από ποτέ. Πάντως, ακόμα και μετά την επιβολή των ποινών θα υπάρχει η δυνατότητα να… σωθεί η παρτίδα έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτό γιατί η ποινή θα επιβληθεί μετά τον πρώτο αγώνα που θα δώσει η ομάδα έπειτα από την έκδοση της απόφασης και από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει τρεις εργάσιμες ημέρες διορία για να πληρώσει τα οφειλόμενά της στους ποδοσφαιριστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ