ΣΠΟΡ

Το VAR θα χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ 2018

Το VAR θα χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ 2018
Ο πρόεδρος της FIFA, επιβεβαίωσε πως το VAR θα χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ENNIO LEANZA

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, επιβεβαίωσε πως το VAR (Video Assistant Referee) θα χρησιμοποιηθεί κανονικά στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία.

Το γνωστό, πλέον, σε όλους VAR έχει αρχίσει ήδη να χρησιμοποιείται κανονικά στα γήπεδα της Bundesliga της Γερμανίας και της Serie A της Ιταλίας αλλά και σε κάποια παιχνίδια του αγγλικού Κυπέλλου. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση το προηγούμενο διάστημα για το αν θα το δούμε τελικά και στα γήπεδα της Ρωσίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Εν τέλει, από τα πιο επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε πως η τεχνολογία θα τεθεί στη διάθεση του ποδοσφαίρου στο προσεχές Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε δηλώσεις του από τη Μπογκοτά της Κολομβίας όπου βρέθηκε για συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αυτή την Παρασκευή (16/03). «Θα πρέπει να ζούμε στην εποχή μας. Θέλουμε να δώσουμε στους διαιτητές εργαλεία για να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις και στο Παγκόσμιο Κύπελλο σίγουρα θα έχουν να πάρουν κάποιες πολύ σημαντικές», είπε μεταξύ άλλων ο Ιταλός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ