ΣΠΟΡ

Ο Ντρογκμπά στην Κολομβία για να βοηθήσει τα παιδιά (pics)

Ο Ντρογκμπά στην Κολομβία για να βοηθήσει τα παιδιά (pics)
Αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Κολομβίας να στρέψει τα παιδιά στον αθλητισμό και όχι σε παράνομες οργανώσεις, είναι ο Ντρογκμπά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Ricardo Maldonado Rozo

Στην Κολομβία είναι από το βράδυ του Σαββάτου (17/03) ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, έτσι ώστε να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικές δράσεις με θέμα το ποδόσφαιρο που διοργανώνει το υπουργείο εξωτερικών της χώρας.

Λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της FIFA στην Μπογκοτά της Κολομβίας, από το οποίο προέκυψαν ενδιαφέρουσες ειδήσεις, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής συνεχίζονται οι δράσεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα η οργάνωση «Peace and Sport» σε συνεργασία με τους δυο οργανισμούς, «Friends of the Sea» και «Football with Heart», αλλά και το υπουργείο εξωτερικών της Κολομβίας, ετοίμασαν ένα πρόγραμμα που θα εκπονηθεί στην Καρταχένα το οποίο έχει στόχο να αποτρέψει τη στρατολόγηση παιδιών και εφήβων σε παράνομες οπλισμένες οργανώσεις στρέφοντάς τα στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ανέλαβε τον ρόλο του πρεσβευτή σε αυτό το πρότζεκτ, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό αλλά και πολιτικοί της Κολομβίας. Κατά την άφιξή του στην Καρταχένα, ο Ντρογκμπά είπεμεταξύ άλλων πως «είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, ανυπομονώ να γνωρίσω τα παιδιά». Στην πρώτη γνωριμία τους, ο Ντρογκμπά έδειξε στα παιδιά μερικά από τα μυστικά του ποδοσφαίρου, ενώ αυτά με τη σειρά τους του έδειξαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ