ΣΠΟΡ

Ευρωλίγκα: Πέρασε από το Τελ Αβίβ με φοβερό Τζέιμς ο Παναθηναϊκός (vids)

Ευρωλίγκα: Πέρασε από το Τελ Αβίβ με φοβερό Τζέιμς ο Παναθηναϊκός (vids)
Με ηγέτη τον Μάικ Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε μια ακόμα σημαντική νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας 76-75 της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για την 28η αγωνιστική.

«Ζωντανός» παραμένει ο Παναθηναϊκός στη «μάχη» για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης που δίνει το πλεονέκτημα στα play off της Euroleague. Οι «πράσινοι» αν και ήταν αρκετά άστοχοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο Τελ Αβίβ, κόντρα στη Μακάμπι, βρήκαν τον… ήρωα της βραδιάς στο πρόσωπο του Μάικ Τζέιμς και κατάφεραν να επικρατήσουν 76-75. Ο Αμερικανός γκαρντ ισοφάρισε το προσωπικό του στη διοργάνωση με τους 27 πόντους που πέτυχε, ενώ είχε καθοριστική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε και το νικητήριο καλάθι 5,8’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Ο Παναθηναϊκός τώρα είναι στο 17-11, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία όμως υπερέχει της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στην ισοβαθμία και για αυτό είναι τέταρτη. Αυτό που χρειάζονται οι «πράσινοι» για να καταφέρουν να πάρουν πλεονέκτημα έδρας στα play off, είναι πρώτα από όλα να κάνουν το 2/2 στα επόμενα παιχνίδια με Βαλένθια, στο ΟΑΚΑ, και Αρμάνι, στο Μιλάνο και να κάνει μια ήττα η Ρεάλ στα δυο δικά της τελευταία παιχνίδια. Το κακό είναι πως η «Βασίλισσα» έχει σχετικά βατό πρόγραμμα, αφού παίζει με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και με τη Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη. Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία που να περιλαμβάνει και τις Χίμκι και Ζαλγκίρις, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 58-56, 75-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σπάχια): Τόμας 8, Ρολ 8 (2), Κέιν 19 (1), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 9 (2), Κοέν, Κόουλ 14 (1), Μπόλντεν 2, Παραχούσκι 3, Τζάκσον 2

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2), Ρίβερς, Τζέιμς 27 (2), Πέιν, Παππάς 6, Γκιστ 3, Βουγιούκας 16, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο

4412250

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ. Πηγή: Eurokinissi Sports

«Σημαντική νίκη, προσπαθούμε για τετράδα»

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Superfoods Τσάβι Πασκουάλ, μεταξύ άλλων είπε: «Σαφώς και ήταν σημαντικό και για εμάς καθώς παλεύουμε για την είσοδό μας στην πρώτη τετράδα. Και για τις δύο ομάδες ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι». Από την πλευρά του, ο κορυφαίος του αγώνα, Μάικ Τζέιμς, υποστήριξε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την νίκη. Αυτό είναι που μετράει. Όταν έχω την δυνατότητα να πάρω τα σουτ, τα παίρνω. Αυτό έκανα πάντα. Και αυτό θέλω να κάνω. Στην αρχή είναι σίγουρο ότι ήθελα μια περίοδο προσαρμογής, αλλά τώρα είμαι καλά. Νιώθω πολύ καλά στον Παναθηναϊκό και είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας στην Ευρωλίγκα, η Φενέρμπαχτσε νίκησε πολύ εύκολα 80-63 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπόμπι Ντίξον με 25 πόντους έχοντας 7/10 τρίποντα για τους Τούρκους, ισοφαρίζοντας και το προσωπικό του ρεκόρ έξω από τη γραμμή των 6,75μ..

Στην Ιταλία και το Μιλάνο, η Βαλένθια σε ένα αρκετά εντυπωσιακό ματς επικράτησε 93-89 της Αρμάνι. Οι Πλάις, Ντούμπλιεβιτς και Βαν Ρόσομ είχαν από 11 πόντους για τους νικητές, ενώ για τους ηττημένους δεν έφτασαν οι 27 του Βλάντιμιρ Μίτσοφ.

Τέλος, στη Μαδρίτη η Ρεάλ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολεύτηκε κόντρα στη Ζαλγκίρις, όμως, στο τέλος έκαμψε την αντίστασή της και νίκησε 88-81. Καθοριστικός με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ, ήταν ο Φελίπε Ρέγιες.

Η βαθμολογία της Ευρωλίγκας μετά από 28 αγωνιστικές

euroleague standings 28

Πηγή: Euroleague.net

ΔΗΜΟΦΙΛΗ