ΣΠΟΡ

Δέσμευση της ΠΑΕ ότι δεν θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός

Δέσμευση της ΠΑΕ ότι δεν θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός
Η ΠΑΕ δεσμεύτηκε προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην βιώσει ο σύλλογος την υπέρτατη ντροπή. Eurokinissi Sports

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/03), η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί της ουσίας δεσμεύεται απέναντι στον κόσμο του «τριφυλλιού» πως η ομάδα δεν θα βιώσει την ντροπή του εξωαγωνιστικού υποβιβασμού λόγω χρεών.

Στο χείλος του γκρεμού είναι ο Παναθηναϊκός, αφού τα οικονομικά προβλήματα έχουν «στραγγαλίσει» την ΠΑΕ η οποία θεωρείται απίθανο να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Αυτό θα σημάνει και τον υποβιβασμό του «τριφυλλιού» στη Football League, από τη στιγμή που στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος δεν πέρασε η πρόταση που είχε γίνει για αλλαγή της ποινής των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται. Η εξέλιξη αυτή προφανώς και ήταν αρνητική για τους «πράσινους» που θεωρείται απίθανο να καταφέρουν ως τις 31 Μαρτίου να έχουν πληρώσει και διακανονίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει η ΠΑΕ ως τις 31/12/2017. Κάτι που απαιτείται για να είναι πλήρης ο φάκελος και να πάρει την άδεια η ομάδα από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Όπως είναι λογικό, στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της ομάδας και το αν θα αποφευχθεί εν τέλει η ιστορική ντροπή του υποβιβασμού για εξωαγωνιστικούς λόγους. Το βράδυ της Δευτέρας (26/03), η «πράσινη» ΠΑΕ εξέδωσε ωστόσο μια ανακοίνωση που ουσιαστικά έχει την ερμηνεία της δέσμευσης πως το «τριφύλλι» δεν θα υποβιβαστεί. Το αν αυτό θα συμβεί επειδή ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος θα δώσει εν τέλει τα χρήματα που απαιτούνται για να μην υποβιβαστεί η ομάδα ή υπάρχουν συζητήσεις με την ΕΠΟ και δεσμεύσεις για διεύρυνση της διορίας για υποβολή του φακέλου (κάτι που θα δώσει χρόνο για συζητήσεις για νέους διακανονισμούς με τους πιστωτές) είναι κάτι που θα φανεί σχετικά γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αν και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη, είναι δεσμευτική προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας αφού αναφέρει ρητά πως «δεν μπορεί, δεν νοείται και δεν πρόκειται να υποβιβαστεί» το «τριφύλλι». Η ανακοίνωση: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας και της Ελλάδας. Δεν μπορεί, δεν νοείται και δεν πρόκειται να υποβιβαστεί. Η διοίκηση της ΠΑΕ κάνει προς τούτο όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ