ΣΠΟΡ

Εγκαινίασε την 3η SportExpo ο Ιούλιος Συναδινός (pics)

Εγκαινίασε την 3η SportExpo ο Ιούλιος Συναδινός (pics)
Ο Ιούλιος Συναδινός ήταν αυτός που... έκοψε την κορδέλα της διεθνούς έκθεσης. Eurokinissi Sports

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, εγκαινίασε την Πέμπτη (29/03) την 3η Διεθνή Έκθεση SportExpo στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, παρουσία ανθρώπων και φορέων του αθλητισμού, αθλητών και της ηγεσίας της ΔΕΘ – Hellexpo.

Την έναρξη λειτουργίας της 3ης SPORTEXPO, και τον ΓΓΑ παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Τάσος Τζήκας, ενώ παρέστη ο Διευθύνων Συμβουλος της κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου κ. Κυριακή Ουδατζή.

Στην εισήγησή του, ο κ. Συναδινός εξήρε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, η οποία γίνεται με αφορμή τον 13ο "Αλεξάνδρειο" δρόμο της Θεσσαλονίκης την 1η Απριλίου, έκθεση στην οποία μετέχουν 20 συνολικά Ολυμπιακά αθλήματα, με δεκάδες ερασιτέχνες αθλητές όλων αυτών των αθλημάτων.

Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ Συναδινός είπε μεταξύ άλλων, ότι "μέσα στο 2018 ο ελληνικός αθλητισμός διανύει μία περίοδο ανάπτυξης και σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Πορεία πραγματικών τομών σε όλα τα επίπεδα. Ο αθλητισμός είναι ο προάγγελος, ο καθρέφτης της κοινωνίας. Ο ελληνικός αθλητισμός οδεύει, φυσικά με δυσκολίες και προβλήματα, αλλά με σαφείς τομές, με αλλαγή συνειδήσεων και συμπεριφορών. Η παρούσα πολιτική ηγεσία ενεργεί ώστε να προχωράει με σύγχρονους όρους, νέους θεσμούς συμμετοχής με όλο και πιο δίκαια κριτήρια αξιολόγησης, διατηρώντας πάντα μέσα στο Νέο την υποχρέωση της καθημερινής μάχης ή για τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά τη δημοκρατία και τον βασικό του στόχο στον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του".

Ο κύριος Συναδινός αναφέρθηκε και στον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σαν επιτελικού φορέα για την πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλητισμού, στον οποίο δεν υπάρχουν μικρά αθλήματα. "Όλα έχουν την ίδια σπουδαιότητα για μας και όλα βρίσκονται κάτω από την φροντίδα του Ελληνικού κράτους".

Καταλήγοντας στην εισήγησή του, τόνισε πως "το 2018 θα βρει την Ελλάδα σε μία καλύτερη πορεία με νέους θεσμούς και νέους κανόνες, όπου μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα”

Στην διάρκεια της τελετής των εγκαινίων βραβεύθηκε από τον ΓΓΑ, ο αθλητής Πετράκης που συμμετείχε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες της Πιονγκτσάνγκ και ο βραβευθείς Έλληνας διεθνής αθλητής τόνισε : "Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω αυτό που έζησα εκπροσωπώντας στην Ελλάδα στη Νότια Κορέα. Νομίζω ότι ο ελληνικός αθλητισμός πάντα αγωνίζεται και προσφέρει για τα ελληνικά χρώματα".

Αναφερόμενος στην διοργάνωση της 3ης SPORTEXPO ο Γ. Γ. A. δήλωσε ακόμα: "Είναι γεγονός ότι αναλάβαμε μαζί με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης helexpo την διοργάνωση της Sport Expo. Από την διοργάνωση αυτή θα περάσουν εκατοντάδες παιδιά θα γνωρίσουν αθλήματα και με τον τρόπο αυτό δίνουμε μία ζωντάνια ξεχωριστή στην Εκθεση. Θα γνωρίσουν καινούργια αθλήματα και θα δουν επιδείξεις αθλητών και αυτό είναι μία καινούργια αρχή η οποία μάλιστα του χρόνου θα συνδυαστεί και με τον κυπριακό αθλητισμό. Κάθε χρόνο η Sportexpo αναπτύσσεται με καινούργια δεδομένα καινούργια στοιχεία”.

Με αφορμή την παρουσία του στην Εκθεση ο ΓΓΑ και σε ερώτηση σχετική με το πιθανολογούμενο ποδοσφαιρικό Grexit που ο κ. Συναδινός απάντησε: "Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις όπως όλοι γνωρίζετε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουν επιληφθεί καταρχήν τακτικοί δικαστικοί λειτουργοί και σε αυτό δεν θέλω να τοποθετηθώ καθόλου, γιατί σήμερα έχουμε μία αθλητική γιορτή εδώ και όπως καταλαβαίνετε έχει μία εντελώς διαφορετική διάσταση η σημερινή εκδήλωση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει θεσμικές αλλαγές και πολύ γρήγορα βήματα και αυτό είναι το ποδόσφαιρο το οποίο χρειαζόμαστε. Σε αυτό το στόχο πρέπει να συνδράμουν όλοι και έχω κάποιες επιφυλάξεις για το κατά πόσον υπάρχει ωριμότητα από πολλές πλευρές του ποδοσφαίρου για να ακολουθήσουν μία τέτοια διαδικασία. Εύχομαι να το καταφέρουν αλλά το θέμα της FIFA και της ΟΥΕΦΑ μας απασχολεί ιδιαίτερα και ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα. Είναι γεγονός ότι η FIFA και η ΟΥΕΦΑ από την έναρξη του Μουντιάλ δεν θα θέλουν να έχουν προβλήματα, από όποια χώρα και αν προέρχονται αυτά. Θα εξελιχθούν τα πράγματα και θα δούμε".

- Ωστόσο υπάρχει ένα αίσθημα αδικίας από τον ΠΑΟΚ, τέθηκε το ερώτημα και απάντησε ο ΓΓΑ. "Δεν θέλω να υπεισέλθω καθόλου σε αυτό, υπάρχουν οι δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις για ζητήματα που άπτονται των κανονισμών για θέματα βίας. Ολοι οι άνθρωποι στον ελληνικό αθλητισμό, σωματεία, αθλητές, παράγοντες, έχουν όλα τα ένδικα μέσα για να διεκδικήσουν αυτό για το οποίο θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί. Επιτρέψτε μου σήμερα να χαρούμε μαζί με όλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται εδώ τη σημερινή γιορτή".

Ο Γ Γ Α προανήγγειλε ότι η επόμενη, 4η SPORTEXPO θα γίνει σε μεγαλύτερο χώρο και θα υπάρχουν περισσότερα των 20 Ολυμπιακών αθλημάτων που στεγάζονται στην φετινή διοργάνωση, καθώς και μη Ολυμπιακά αθλήματα που θα στεγαστούν στην επόμενη διοργάνωση, "γιατί τα παιδιά μας θέλουν τον αθλητισμό και θέλουν αθλήματα που δεν θα είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν" είπε καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ