ΣΠΟΡ

Σε ρυθμούς Μαραθωνίου κινείται η Θεσσαλονίκη

Σε ρυθμούς Μαραθωνίου κινείται η Θεσσαλονίκη
ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM

Στους ρυθμούς του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» κινείται σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Ήχοι, χρώματα, χιλιάδες συμμετέχοντες, κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, αλλά και εκατοντάδες θεατές, με τον καιρό, παράλληλα, σύμμαχο, συνθέτουν από νωρίς σήμερα το πρωί το σκηνικό στην πόλη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από τα ξημερώματα της Κυριακής στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά ο αγώνας, οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος (10 χλμ, 5 χλμ, 1 χλμ), που τον συνοδεύουν, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο, Στέλιο Κυριακίδη, και λαμβάνουν μέρος σε αυτόν, σε όλους τους αγώνες (σ.σ. τη βασική διαδρομή των 42χλμ. Πέλλα-Θεσσαλονίκη, τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος), περισσότεροι από 21.000 δρομείς.

Διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS. Τελεί, επίσης, υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης και από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ