ΣΠΟΡ

Φιλικό της Νέας Δημοκρατίας με ομάδα Ρομά, σκόραρε ο Μητσοτάκης (pics)

Φιλικό της Νέας Δημοκρατίας με ομάδα Ρομά, σκόραρε ο Μητσοτάκης (pics)
Χαμόγελα ανάμεσα στον Ντανιέλ Μπατίστα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Eurokinissi Sports

Η ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με ομάδα Ρομά το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στο Μοσχάτο.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στον αποκλεισμό», που στόχο έχει να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό συγκεκριμένων ομάδων. Στην ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον γιο του, συμμετείχαν ακόμα οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Ζούλας, Γιώργος Μυλωνάκης και φυσικά ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Θοδωρής Ζαγοράκης που ήταν και πρωταγωνιστής στο αγωνιστικό κομμάτι. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ομάδα των Ρομά, αγωνίστηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα.

Ο αρχηγός της Ελλάδας στο Euro 2004 και νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πέτυχε τα 4 από τα 6 τέρματα της ομάδας του, ενώ άλλα δυο πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο γιος του Κωνσταντίνος δεν βρήκε δίχτυα, αλλά έδωσε… λύσεις σύμφωνα με τους συμπαίκτες του. Η Νέα Δημοκρατία επικράτησε 6-4 της ομάδας των Ρομά, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Το αποτέλεσμα, νομίζω, ότι έχει τη λιγότερη σημασία. Στέλνουμε κι εμείς μέσα από αυτό τον φιλικό αγώνα ένα μήνυμα ως Νέα Δημοκρατία, κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη, η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες. Μία Παράταξη η οποία και για τα ζητήματα των Ρομά έχει μία πολύ συγκροτημένη προσέγγιση, την οποία σε κάθε ευκαιρία έχουμε τη δυνατότητα να τη συζητούμε με τους εκπροσώπους της. Σήμερα, όμως, δεν ήρθαμε να συζητήσουμε αυτά. Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να στείλουμε με αυτό τον τρόπο κι εμείς το δικό μας μήνυμα κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού».

Όσο για την απόδοση του Θοδωρή Ζαγοράκη, σχολίασε με χαμόγελο ότι: «Ο κ. Ζαγοράκης είναι εξαιρετικός. Είναι ο πυλώνας της ομάδος. Αυτός που αν δεν τον είχαμε, φοβάμαι ότι θα είχαμε συντριβεί, αλλά τον αξιοποιούμε πάντα και σε όλες τις κατευθύνσεις που μπορεί να μας είναι χρήσιμος και το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα μια από αυτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ