ΣΠΟΡ

Euroleague: Έκανε το καθήκον του και περιμένει ο Παναθηναϊκός Superfoods

Euroleague: Έκανε το καθήκον του και περιμένει ο Παναθηναϊκός Superfoods
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods στο κέντρο του γηπέδου, λίγο μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο. Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε στην παράταση με 96-95 την Αρμάνι Μιλάνο εκτός έδρας κι ελπίζει ακόμα στο πλεονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος ανέτρεψαν την κατάσταση. Μάλιστα με δύο βολές του Μάρκους Ντένμον προηγήθηκαν με 87-84 με 4'' για το φινάλε. Οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στον Σίνγκλετον και ο Μπέρτανς με 3/3 βολές ισοφάρισε 87-87 κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ψύχραιμη και κατάφερε να νικήσει 96-95 χάρη σε καλάθι του Μάικ Τζέιμς πριν την εκπνοή του αγώνα.

Κορυφαίοι για τους πρωταθλητές Ελλάδας πλην του 29χρονου γκαρντ ήταν και οι Καλάθης, Γκιστ οι οποίοι επίσης σημείωσαν από 18 πόντους ο καθένας.

Πλέον ο Παναθηναίκός θέλει ήττα είτε του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις, είτε της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάμπεργκ για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Χίμκι με 86-82 και την αναγκάζει να τερματίσει όγδοη. Στην έβδομη θέση θα βρίσκεται η Μπασκόνια που υπέστη ήττα-σοκ στο γήπεδό της από την ουραγό Αναντολού Εφές με 81-79.

Στα δύο αδιάφορα ματς της ημέρας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 92-81, ενώ η Μάλαγα άλωσε την έδρα της Φενέρμπαχτσε με 99-91 στην παράταση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)- Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 95-96 παρ. (87-87κ.α.)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 92-81

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία) 91-99 παρ. (83-83κ.α.)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Χίμκι (Ρωσία) 86-82

Μπασκόνια (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 79-81

Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 19:00

Βαλένθια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Δείτε τη βαθμολογία στην παρακάτω εικόνα:

standings30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ