ΣΠΟΡ

NBA: «Έσπασαν» το Πόρτλαντ οι Πέλικανς!

NBA: «Έσπασαν» το Πόρτλαντ οι Πέλικανς!
Εξαιρετικός ο Ντέιβις στο break των Πέλικανς Pelicans, επίσημο site

Break με το… καλησπέρα των play offs του NBA έκαναν οι Πέλικανς, οι οποίοι επιβλήθηκαν 97-95 των Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ και πήραν προβάδισμα - Εύκολες νίκες για Ουόριορς, Ράπτορς και Σίξερς.

Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης σημείωσε την πρώτη… έκπληξη στα play offs του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, μια και πήρε το… θρίλερ στο Πόρτλαντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πέλικανς ήταν ο Άντονι Ντέιβις που τελείωσε το ματς με 35 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Παράλληλα, σημαντική ήταν η παρουσία του Νίκολα Μίροτιτς που έκανε κι αυτός double double με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ αλλά και του Τζρου Χόλιντεϊ με 21 πόντους και καθοριστική συμβολή στο τέλος με την τάπα στον Πατ Κονότον. Από την άλλη, ο Ντέμιαν Λίλαρντ με 18 πόντους και ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με 19 προσπάθησαν από τους γηπεδούχους.

Επικράτησαν τα φαβορί

Το πρώτο χρονικά ματς των play offs του NBA έγινε στην «Oracle Arena» όπου οι Ουόριορς υποδέχθηκαν τους Σπερς, χωρίς τον Στεφ Κάρι στην σύνθεσή τους, αλλά χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία δυσκολία από τα «Σπιρούνια». Οι Πρωταθλητές έφτασαν εύκολα στη νίκη 113-92, κάνοντας παράλληλα το 1-0 στην σειρά. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Κέβιν Ντουράντ με 24 πόντους, 7 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Τόμπσον με 27 πόντους. Ο Γκέι με 15 πόντους και οι Όλντριτζ και Φόρμπς με 14 πόντους, έκαστος, ήταν αυτοί που «πάλευαν» για τα «σπιρούνια».

Παράλληλα, άνετη ήταν η επικράτηση των πρωτοπόρων της Ανατολής, Ράπτορς, που επιβλήθηκαν 114-106 των Ουίζαρντς στο Τορόντο, κάνοντας το 1-0 στην σειρά και κερδίζοντας το πρώτο ματς στα play offs έπειτα από 17 χρόνια. Ο Ιμπάκα ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων με double double, 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Γουόλ με 23 πόντους και 15 ριμπάουντ προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα της Ουάσινγκτον.

Τέλος, στη Φιλαδέλφεια, οι Σίξερς έκαναν… πάρτι κόντρα στους Χιτ, πανηγυρίζοντας τη νίκη 130-103 και μπήκαν με το… δεξί στα play offs. Η ομάδα του Μαϊάμι κατάφερε να προβάλει αντίσταση μόνο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στην «επανάληψη», οι γηπεδούχοι ήταν ισοπεδωτικοί. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Τζέι Τζέι Ρέντικ με 28 πόντους και τον… ακολούθησαν οι Μπελινέλι με 25 και Σάριτς με 20 πόντους, ενώ ο Ολίνικ με 26 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των «Ήλιων».

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Σαν Αντόνιο Σπερς 113-92
Πόρτλαντ Μπλέιζερς - Νιου Όρλινς Πέλικανς 95-97
Τορόντο Ράπτορς - Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 114-106
Φιλαδέλφεια 76ερς - Μαϊάμι Χιτ 130-103

ΔΗΜΟΦΙΛΗ