ΣΠΟΡ

Premier League: Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι

Premier League: Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι
Το γκολ που έδωσε τον τίτλο στη Σίτι, μπήκε στο... Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ! ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/NIGEL RODDIS

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε το Σάββατο αλλά… σήκωσε το πρωτάθλημα την Κυριακή μετά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της από την ουραγό Γουέστ Μπρομ!

Τον πέμπτο τίτλο της στο πρωτάθλημα Αγγλίας πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Πολίτες» το Σάββατο επικράτησαν 3-1 της Τότεναμ στο Λονδίνο, έκαναν αποφασιστικό βήμα για το πρωτάθλημα και περίμεναν να δουν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων.

Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν το ματς της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ με την ουραγό της βαθμολογίας Γουέστ Μπρομ, στο οποίο η αλήθεια είναι πως δεν περίμεναν πολλοί την έκπληξη. Παρόλα αυτά, αυτή ήρθε και η Γουέστ Μπρομ πανηγύρισε μεγάλο διπλό στο «Όλντ Τράφορντ», επικρατώντας 1-0, κάτι που σήμαινε και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από τη Σίτι!

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της «Σίτι» από το 2014 και 5ος συνολικά (1937, 19678, 2012, 2014, 2018), αλλά πρώτος και υπό την τεχνική καθοδήγηση του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα, με τις οποίες επίσης έχει κατακτήσει την Primera Division και την Bundesliga αντίστοιχα.

Ο Γκουαρντιόλα έγινε και ο πρώτος Ισπανός που κατακτά ως προπονητής την Premier League, καθώς μετρά επτά πρωταθλήματα στις εννέα σεζόν που βρίσκεται στους πάγκους (σ.σ. απώλεσε τον τίτλο τη σεζόν 2011-12 με τους «μπλαουγκράνα» και πέρυσι στη Σίτι. Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος της Σίτι τα τελευταία 7 χρόνια για τον οποίο ήδη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι απέστειλαν τα συγχαρητήριά τους στους «Πολίτες»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ