ΣΠΟΡ

«Μαύρες» ημέρες για τον Παναθηναϊκό

«Μαύρες» ημέρες για τον Παναθηναϊκό
Οριακή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό που απειλείται με υποβιβασμό... Eurokinissi Sports

Στο χείλος του γκρεμού ο Παναθηναϊκός που απειλείται με άμεσο υποβιβασμό, την ώρα που οπαδοί βρέθηκαν στα γραφεία της ομάδας ζητώντας εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Δύσκολα τα πράγματα στον Παναθηναϊκό και… ροκ καταστάσεις για τους «πράσινους» που είδαν το φάσμα του υποβιβασμού να είναι πιο ορατό από ποτέ. Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστή η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για επιβολή αφαίρεσης τριών βαθμών για κάθε μια από τις περιπτώσεις των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ στους οποίους οι «πράσινοι» οφείλουν χρήματα. Το -9, ή το -12 αν συμπεριλάβουμε σε αυτό και την αφαίρεση βαθμών που έχει επιβληθεί για την περίπτωση του Γενς Βέμερ, δεν ρίχνει βαθμολογικά τον Παναθηναϊκό άμεσα, αφού υπάρχουν ακόμα τρεις αγώνες για τους «πράσινους» όπου θεωρητικά μπορούν να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται για να μην κινδυνεύσουν, πλην όμως η ομάδα θα πέσει λόγω κανονισμών. Διότι προβλέπεται ο υποβιβασμός της ομάδας που δέχεται τρεις αφαιρέσεις βαθμών αυτόματα κι ο Παναθηναϊκός έχει ήδη φτάσει στις τέσσερις!

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 120.000 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν στις περιπτώσεις των Τοτσέ (20.000 ευρώ), Λέτο (50.000 ευρώ) και Εσιέν (50.000 ευρώ) για να αποφύγει τον αυτόματο υποβιβασμό. Μάλιστα, η ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της υποστήριξε πως έχει ενημερωθεί για την απόφαση αυτή και πως άμεσα θα πληρώσει τα χρήματα έτσι ώστε να μην επέλθει το… μοιραίο. Όλα αυτά, πάντως, προκάλεσαν την οργή του κόσμου που βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στα οποία διεξήχθη ΔΣ της διοίκησης του Παναθηναϊκού.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού όπως ήταν λογικό εμφανίστηκαν αγανακτισμένοι από τις εξελίξεις και κατευθύνθηκαν με άγριες διαθέσεις στα γραφεία. Αντιπροσωπεία τους μπήκε σε αυτά και είχε για αρκετή ώρα κουβέντα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου, από τον οποίο ζήτησαν εξηγήσεις σε έντονο ύφος για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνει το «τριφύλλι». Ο Κωνσταντίνου απάντησε πως θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός για τις τρεις περιπτώσεις που επέφεραν αφαίρεση βαθμών τη Δευτέρα, ενώ δεν δόθηκε κάποια απάντηση για τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο Γενς Βέμερ. Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί ως την Παρασκευή έτσι ώστε να μην ισχύσει το -3. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κάποιο νεότερο από αυτή την υπόθεση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ