ΣΠΟΡ

Η FIFA απέκλεισε ισόβια τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Βραζιλίας

Η FIFA απέκλεισε ισόβια τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Βραζιλίας
Ισόβιος αποκλεισμός στον Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο από τη FIFA. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SEBASTIAO MOREIRA

Ο Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, απόφαση που πήρε η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA λόγω δωροδοκίας.

Πολύ σκληρή ήταν η τιμωρία που επέβαλλε η FIFA στον επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF), Μάρκο Πόλο Ντελ Νέρο, καθώς τον απέκλεισε ισόβια από το ποδόσφαιρο. Στην ανακοίνωση της FIFA αναφέρεται πως ο Βραζιλιάνος παράγοντας κατηγορείται για «δωροδοκίες, σε αντάλλαγμα για το ρόλο του στην ανάθεση συμβάσεων σε εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εμπορικά δικαιώματα σε διάφορα τουρνουά ποδοσφαίρου.

Με αυτόν τον τρόπο παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας για τη δωροδοκία, προσφέροντας και αποδεχόμενος δώρα, παραβαίνοντας τους γενικούς κανόνες συμπεριφοράς».

Στο παρελθόν, ο Ντελ Νέρο είχε διατελέσει μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Παρόλα αυτά, ήταν σε μια λίστα δεκάδων παραγόντων του ποδοσφαίρου και στελεχών μάρκετινγκ αθλητισμού που το 2015 είχαν κατηγορηθεί στις ΗΠΑ για σκάνδαλο διαφθοράς. Ένα σκάνδαλο που είχε φέρει και τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος παράγοντας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο ακόμα για την ποινή που του επιβλήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ