ΣΠΟΡ

Μοχάμεντ Σαλάχ: Άλλη μια διάκριση για τον «Φαραώ»

Μοχάμεντ Σαλάχ: Άλλη μια διάκριση για τον «Φαραώ»
Reuters

Ακόμη μια διάκριση απέσπασε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Συντακτών (FWA) τον ανακήρυξε κορυφαίο παίκτη της χρονιάς στην Αγγλία.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, ο οποίος τον Απρίλιο είχε αναδειχθεί κορυφαίος της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, άφησε στην δεύτερη θέση τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, και στην τρίτη τον επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν.

Ο 25χρονος Αιγύπτιος έχει σημειώσει φέτος 31 γκολ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος με τους «κόκκινους» και οδηγεί την κούρσα για το «χρυσό παπούτσι» στην Premier League, ενώ έχει πετύχει συνολικά 43 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις μετά την απόκτησή του από τη Ρόμα, έναντι 34 εκατομμυρίων λιρών, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σαλάχ και ο Ντε Μπρόινε συγκέντρωσαν περισσότερο από το 90% των ψήφων από τα μέλη της FWA, ενώ ο άσος της Λίβερπουλ είναι ο πρώτος Αφρικανός που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που ψηφίστηκαν από τα μέλη της FWA ήταν οι Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Κρίστιαν Έρικσεν (Τότεναμ), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ), Νικ Πόουπ (Μπέρνλι), Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι) και Γιάν Βερτόνγκεν (Τότεναμ).

Στο μεταξύ, η επιθετικός της Τσέλσι και της εθνικής Αγγλίας, Φραν Κέρμπι, πήρε το «παρθενικό» βραβείο της κορυφαίας παίκτριας της χρονιάς από την FWA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ