ΣΠΟΡ

Μια γυναίκα υποψήφια για την τεχνική ηγεσία των Μπακς

Μια γυναίκα υποψήφια για την τεχνική ηγεσία των Μπακς
EPA

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή και ένας από τους ανθρώπους, τους οποίους θα περάσουν από συνέντευξη για τη θέση, είναι η Μπέκι Χάμον.

Σύμφωνα με το ESPN, η 41 ετών Χάμον, η οποία είναι βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, συμπεριλαμβάνεται στους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία των «ελαφιών» και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα περάσει από τη συνέντευξη για μια θέση πρώτου προπονητή στο NBA.

Ο Πόποβιτς προσέλαβε τη Χάμον στο προπονητικό επιτελείο των Σπερς το 2014, με αποτέλεσμα να γίνει τότε η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή πλήρους απασχόλησης στο NBA. Επίσης, η Χάμον, η οποία στην διάρκεια της καριέρας της αγωνίστηκε έξι φορές στο All-Star Game του WNBA, «έγραψε ιστορία» το 2015, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που ήταν επικεφαλής προπονητής σε σάμερ λιγκ του NBA, οδηγώντας τους Σπερς στην κατάκτηση του τίτλου στο Λας Βέγκας.

Η Χάμον θα είναι η τέταρτη βοηθός των Σπερς που θα περάσει μέσα στην άνοιξη από συνέντευξη για μια θέση προπονητή, καθώς ήδη έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη διαδικασία από αρκετές ομάδες οι Τζέιμς Μπορέγκο, Έτορε Μεσίνα και Ίμε Ουντόκα.

Ο γενικός διευθυντής των Μπακς, Τζον Χορστ, δήλωσε ότι ένας από αυτούς που θα περάσουν από συνέντευξη για τη θέση του προπονητή θα είναι ο Τζο Πράντι, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά τα «ηνία» της ομάδας, μετά την αποπομπή του Τζέισον Κιντ από την τεχνική ηγεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ