ΣΠΟΡ

Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Action Images via Reuters / Andrew Boyers/File Photo

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Salford Royal, ύστερα από την εσπευσμένη εισαγωγή του στο χειρουργείο λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ομάδα που προπονούσε επί πολλά έτη, μετά την επέμβαση του είχε ενημερώσει πως «όλα πήγαν καλά αλλά θα χρειαστεί μία περίοδος νοσηλείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

Στην ανακοίνωση της ομάδας συμπεριλήφθηκαν μηνύματα συμπαράστασης από 17 πρώην και νυν παίκτες, που εύχονταν καλή ανάρρωση στον κορυφαίο πρώην τεχνικό.

«Θα σκεφτόμαστε τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τους αγαπημένους του και ευχόμαστε, όλοι μαζί, μία γρήγορη ανάρρωση», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από το Σάββατο, όπως αναφέρει o Guardian, έχουν «πλημμυρίσει» τα social media μηνύματα υποστήριξης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και αστέρας της Μάντσεστερ Ντέιβιντ Μπέκαμ, ανήρτησε στο Instagram μία φωτογραφία του με τον Φέργκιουσον γράφοντας: «Συνέχισε να παλεύεις boss. Προσεύχομαι και στέλνω την αγάπη μου στην Κάθι (σ.σ η σύζυγός του πρώην προπονητή) και όλη την οικογένεια».

https://www.instagram.com/p/BiaKgdJHL_5

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί σου αγαπημένε μου φίλε. Να είσαι δυνατός boss», ανέφερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που επίσης έχει περάσει από την αγγλική ομάδα.

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον την περασμένη εβδομάδα έδωσε το παρών σε τελετή απονομής βραβείου στον απερχόμενο προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ. Προ δύο εβδομάδων είχε γευματίσει με τον προπονητή της «αιώνιας αντιπάλου» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πεπ Γκουαρντιόλα, ύστερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Σίτι.

Ο Ισπανός τεχνικός ενημερώθηκε για την κατάσταση του Φέργκιουσον και έστειλε και αυτός τις δικές του ευχές. «Οι σκέψεις μας είναι με την Κάθι και την οικογένεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», είπε και συμπλήρωσε. «Ήταν μεγάλη μου χαρά να γευματίσω μαζί του πριν από δύο εβδομάδες, μακάρι να αναρρώσει γρήγορα».

Έξω από το Old Trafford, συγκεντρωμένοι οπαδοί της ομάδας, εξέφρασαν την λύπη τους για τη θλιβερή είδηση. «Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που άκουσα», είπε η 73χρονη Norma Smith, που δίνει το παρών στα γήπεδα εδώ και 60 χρόνια. «Έχουμε δικό μας παρεκκλήσι εδώ στο Old Trafford και πηγαίνω στην εκκλησία κάθε πρωί για να προσευχηθώ. Είμαι συντετριμμένη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ