ΣΠΟΡ

NBA: Στους τελικούς με… θρίλερ οι Σέλτικς! (vid)

NBA: Στους τελικούς με… θρίλερ οι Σέλτικς! (vid)
Πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής για τους Σέλτικς Celtics, επίσημο site

Την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA πανηγύρισαν οι Σέλτικς, μετά το 114-112 επί των Σίξερς στο Game 5 της σειράς, την οποία κέρδισαν 4-1.

Οι «Κέλτες» είδαν τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται κοντά στο break και την επιστροφή στην Φιλαδέλφεια, καθώς 1:37 πριν το τέλος του αγώνα, οι Σίξερς είχαν το προβάδισμα 109-105. Ωστόσο, σ’ εκείνο το σημείο, τα σουτ των Χόρφορντ και Σμαρτ βρήκαν στόχο και η τρομερή άμυνα του Χόρφορντ στον Σάριτς, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της Βοστώνης.

Πρώτος σκόρερ για τους Σέλτικς ήταν ο Τέιτουμ, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα με 25 πόντους, έναν περισσότερο από τον Μπράουν, ενώ ο Ροζίερ βοήθησε με 17 πόντους και με 15 ο Χόρφορντ. Στην αντίπερα… όχθη, ο Εμπίντ τελείωσε τον αγώνα με double double έχοντας 27 πόντους και 12 ριμπάουντ, όπως και ο Σάριτς που είχε 27 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Βοστώνης θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή της Ανατολής στο NBA, αντιμετωπίζοντας τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, έχοντας παράλληλα και πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα, οι δύο ομάδες θα βρεθούν σε τελικούς έπειτα από την σεζόν 1987-’88.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ