ΣΠΟΡ

Basket League: Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός Superfoods

Basket League: Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός Superfoods
Πολύ εύκολη ήταν η επικράτηση του Παναθηναϊκού Superfoods απέναντι στην ΑΕΚ. (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε 115-85 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και συνέχισε να είναι πρώτος και αήττητος μετά από 25 αγωνιστικές στη Basket League.

Μια νίκη μακριά από το εντυπωσιακό ρεκόρ της ολοκλήρωσης της κανονικής περιόδου της Basket League χωρίς ήττα είναι ο Παναθηναϊκός Superfoods. Οι «πράσινοι» στην προτελευταία αγωνιστική υποδέχθηκαν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπου κι επικράτησαν με το ευρύ 115-85, σε έναν αγώνα που ελάχιστα αντέχει σε κριτική. Το τελικό αποτέλεσμα, άλλωστε, μαρτυρά πολλά και για την εικόνα που είχε η αναμέτρηση όπως φυσικά και για την καθολική επικράτηση της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

Στα πλέον αξιοσημείωτα γεγονότα στο ΟΑΚΑ, ήταν το γεγονός ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods όπως είχε ενημερώσει, έδωσε όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Σμηναγού της Ελληνικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου. Περίπου 5.000 ήταν οι φίλοι του «τριφυλλιού» που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να γίνουν μέρος της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής πράξης.

«Σαν να ήταν play off»

Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση που έκανε ο Παναθηναϊκός – φτάνοντας μάλιστα και στην πέμπτη καλύτερη επιθετική συγκομιδή της ιστορίας του στη Basket League με τους 115 πόντους – δείχνει πως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι πανέτοιμη για τα play off και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Καταλανός τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτό και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Καταρχάς να συγχαρώ την ΑΕΚ γι’ αυτό που πέτυχε το περασμένο Σαββατοκύριακο (σ.σ. κατάκτηση του FIBA Champions League). Εμείς προσεγγίσαμε το παιχνίδι με νοοτροπία πλέι οφ. Έχουμε δύο παιχνίδια σε 48 ώρες και θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε με αυτή τη νοοτροπία. Μπήκαμε σωστά στο παιχνίδι και είχαμε πνεύμα ομαδικό και καλό ρυθμό στην επίθεση. Στην άμυνα ελέγξαμε λίγο-πολύ όπως τα θέλαμε, εκτός από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου που ήμασταν λίγο χειρότεροι. Στο τρανζίσιον ήμασταν δυναμικοί και βρεθήκαμε με πλεονέκτημα. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι».

«Παθιασμένος Παναθηναϊκός ο Δημήτρης»

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν κι οι δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τις προθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και για τον Ερασιτέχνη, για να απαντήσει πως: «Εγώ είμαι δίπλα του πάντα, τον προτρέπω, τον σιγοντάρω και προσπαθώ με την εμπειρία που έχω να τον βοηθήσω. Ο Δημήτρης αποδεικνύει πως είναι πιο παθιασμένος Παναθηναϊκός κι από εμένα, κι από τον πατέρα του τον Παύλο. Αυτό που ξέρω, είναι πως όπου υπάρχει Παναθηναϊκός θα υπάρχει πάντα και το όνομα Γιαννακόπουλος δίπλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ