ΣΠΟΡ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Τελικός για το Κύπελλο Ελλάδας 2018 στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Τελικός για το Κύπελλο Ελλάδας 2018 στο ΟΑΚΑ
Το τρόπαιο που θα διεκδικήσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται απόψε (12/05, 20:30) στο ΟΑΚΑ με έπαθλο τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας  2018

Ο δρόμος προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2018, φτάνει απόψε στο τέλος του. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στον τελικό που είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 20:30 στο ΟΑΚΑ. Το αρνητικό στην όλη υπόθεση, είναι πως αυτός ο δρόμος είναι σπαρμένος με ένταση και επεισόδια, τα οποία γενικεύτηκαν σε όλη την Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής. Ευχή όλων είναι να μην γίνει το παραμικρό το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός ανάμεσα στους δυο «δικεφάλους».

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει αυξημένα μέτρα για την τήρηση της τάξης τα οποία δεδομένα θα πρέπει να τηρηθούν στο έπακρο για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. Στο γήπεδο, άλλωστε, θα βρεθούν 17.196 από κάθε ομάδα και κανείς δεν θέλει να δει να επαναλαμβάνονται επεισόδια όπως αυτά που είχαν γίνει στον τελικό Κυπέλλου 2017 στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου, όπου και πάλι είχαν αναμετρηθεί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, οι δυο ομάδες αγωνιστικά προετοιμάστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν έχοντας ως μοναδικό στόχο το τρόπαιο. Για την ΑΕΚ ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου θα σηματοδοτήσει το πρώτο νταμπλ της Ένωσης μετά από 40 χρόνια και τη σεζόν 1977-1978 και το 16ο τρόπαιο στον θεσμό. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, θέλει να φτάσει σε δεύτερο σερί τρόπαιο και 6ο συνολικά στην ιστορία του. Οι Θεσσαλονικείς έχουν στόχο να μην τελειώσουν χωρίς τίτλο τη χρονιά, θέλοντας να αποδείξουν παράλληλα πως έχουν δίκιο να υποστηρίζουν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλη τη σεζόν και πως άδικα έχασαν το πρωτάθλημα.

Όλα αυτά, θα φανούν όταν θα υπάρξει και το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, που κλήθηκε από την ΕΠΟ να διαιτητεύσει τον τελικό, αφού ούτε σε αυτό μπόρεσε να υπάρξει μια σύγκληση απόψεων μεταξύ των φιναλίστ αλλά και της διοργανώτριας αρχής, που είναι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Οι ομάδες πάντως, δια στόματος των προπονητών και των αρχηγών τους, δηλώνουν έτοιμες για μάχη.

Οι Μανόλο Χιμένεθ και Πέτρος Μάνταλος από πλευράς ΑΕΚ και οι Ραζβάν Λουτσέσκου και Αντελίνο Βιεϊρίνια από πλευράς ΠΑΟΚ, έθεσαν ως μοναδικό στόχο το τρόπαιο, αναφέροντας πως δεν έχουν το οτιδήποτε άλλο στο μυαλό τους. Οι δυο αρχηγοί, μάλιστα, φωτογραφήθηκαν από κοινού με το τρόπαιο για να δώσουν το καλό παράδειγμα, ενώ το ΟΑΚΑ έχει μετατραπεί σε… φρούριο προκειμένου να αποτραπούν συγκρούσεις οπαδών και επεισόδια στη διάρκεια του τελικού…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ