ΣΠΟΡ

NBA: «Break» στο Χιούστον οι Ουόριορς

NBA: «Break» στο Χιούστον οι Ουόριορς
Κομβικός ο Κέβιν Ντουράντ για τους Ουόριορς NBA.COM

Εντυπωσιακοί οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, επικράτησαν 119-106 των Χιούστον Ρόκετς στο Game 1 και πήραν ήδη το προβάδισμα στους τελικούς της Δύσης.

Μπορεί οι Χιούστον Ρόκετς να είχαν το καλύτερο ρεκόρ στη regular season του NBA, όμως, στα play off τα πράγματα είναι διαφορετικά και σίγουρα πολύ πιο δύσκολα. Την… υπενθύμιση φρόντισαν να κάνουν στις «ρουκέτες» οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς που πήγαν στο Χιούστον και πέρασαν με το επιβλητικό 119-106 κάνοντας το 1-0 στους τελικούς της Δύσης και παίρνοντας το προβάδισμα για να βρεθούν για ακόμα μια φορά στους τελικούς του ΝΒΑ.

Η ομάδα του Κερ στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε… φορτσάρει, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να είναι ισόπαλες (56-56), ωστόσο, στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό και… καθάρισαν. Ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 37 πόντους, ο Κλέι Τόμπσον είχε 28 ενώ από τους ηττημένους ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 41 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει την ήττα.

Ο «μούσιας», πάντως, με τους 41 πόντους του έκανε ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει 40+ πόντους στα τρία πρώτα Game 1 των play off του NBA. Την ίδια ώρα, ο Κλέι Τόμπσον μπήκε στην πρώτη 10άδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε play offs, φτάνοντας στα 268, επίδοση με την οποία προσπέρασε τον Τσόνσεϊ Μπίλαπς που είχε 267. Στην κορυφή παραμένει ο Ρέι Άλεν με 385.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ