ΣΠΟΡ

Basket League: Νίκες για τους γηπεδούχους στα play off

Basket League: Νίκες για τους γηπεδούχους στα play off
Νικητής ο ΠΑΟΚ στη «μάχη» της Πυλαίας με την ΑΕΚ. Eurokinissi Sports

Στην έναρξη των play off της Basket League οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκανα το πρώτο βήμα και πήραν τις νίκες. Σταθερά εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, άγγιξε το θαύμα κόντρα στον Ολυμπιακό η Κύμη…

Η post season στην Basket League ξεκίνησε την Τετάρτη (16/05) με τα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών. Τα play off άρχισαν και σε όλα τα «ζευγάρια» οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκαναν το 1-0, ενώ το θέαμα ήταν αρκετά καλό και οι αγώνες αμφίρροποι στην πλειοψηφία τους. Μόνο ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν αυτός που «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον αντίπαλό του, αφού επιβλήθηκε πολύ άνετα 96-65 του Κολοσσού Ρόδου στο ΟΑΚΑ και πήρε προβάδισμα στη σειρά. Οι «πράσινοι» θα πάνε το Σάββατο στο «Βενετόκλειο» έτσι ώστε να νικήσουν και να τελειώσουν τη σειρά με 2-0 για να πάνε στα ημιτελικά έχοντας ένα εντυπωσιακό 28-0 στη φετινή σεζόν στην Ελλάδα.

Ακόμα και στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αφάνταστα απέναντι στην εξαιρετική Κύμη η οποία άγγιξε το… θαύμα του να κάνει «break» στην έδρα των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα της Εύβοιας έβαλε πολύ δύσκολα στο συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ έχει και πάρα πολλά παράπονα από τη διαιτησία του παιχνιδιού που εν τέλει είχε νικητές τους Πειραιώτες με το 78-75 να τους δίνει το προβάδισμα στη σειρά, η οποία θα συνεχιστεί το Σάββατο στη Χαλκίδα.

Από εκεί και πέρα, όλοι περίμεναν ντέρμπι στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και… δικαιώθηκαν. Οι δυο «δικέφαλοι» πάλεψαν και έδωσαν τα πάντα έτσι ώστε να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά, με αυτόν του… Βορρά να τα καταφέρνει. Το ματς ήταν αρκετά σκληρό στην Πυλαία, με τον ΠΑΟΚ τελικά να κερδίζει 78-74 και τη σειρά να μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο ματς το Σάββατο. Ίδια κατάληξη, νίκη του γηπεδούχου, είχε και το ματς στην Πάτρα ανάμεσα στον τοπικό Προμηθέα και το εξαιρετικό και εφέτος Λαύριο. Οι Αχαιοί ήταν αυτοί που βρήκαν τις λύσεις στο τέλος να επιστρέψουν στο ματς και να καταφέρουν να πάρουν νίκη 75-70 που τους δίνει το προβάδισμα στη σειρά. Επόμενο ματς για τις δυο ομάδες, το Σάββατο στο Λαύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ