ΣΠΟΡ

Καταγγελίες Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη σύμβαση ΠΑΕ ΑΕΚ – ΟΑΚΑ

Καταγγελίες Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη σύμβαση ΠΑΕ ΑΕΚ – ΟΑΚΑ
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με τη σύμβαση της ΑΕΚ και του ΟΑΚΑ. ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, «υπό καθεστώς πίεσης και τρομοκρατίας, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ υπέγραψε σύμβαση διετούς συνεργασίας με την ΑΕΚ»

Σε μία έκτακτη ραδιοφωνική συνέντευξη και στο να εξαπολύσει μία… βόμβα μεγατόνων που θα συζητηθεί προχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24 Radio» αποκάλυψε ότι η το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ αναγκάστηκε, υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας να υπογράψει διετές συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ, για παραχώρηση του γηπέδου την επόμενη διετία, στο «εξευτελιστικό» ποσό των 273.000 ευρώ.

Αναλυτικά όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαναννακόπουλος:

«Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Πρωθυπουργού, κι ενώ η συνάντηση ήταν να γίνει τις προηγούμενες ημέρες, μου ζητήθηκε να μη γίνει σήμερα, αλλά θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αν όχι αύριο, ίσως μεθαύριο. Μέσα στα δύο επόμενα 24ωρα.

Εγώ είμαι άνθρωπος που πάντα λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, το κάναμε με άκρα μυστικότητα, δεν θέλαμε το πρότζεκε να βγει στον αέρα. Θα σας πω κάποια κομμάτια του παζλ ώστε να μπορέσουν όλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η πρώτη εφημερίδα που έβγαλε το πρότζεκτ ήταν η Livesport. Όλοι γνωρίζουμε την ιδιοκτησία και τους χρηματοδότες της εφημερίδας.

Στην πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μάς εξήγησε ότι αν υπάρχει ένα καλό πλάνο ή πρότζεκτ, από το οποίο έχει να κερδίσει ο τόπος, τότε θα μπορέσουμε να το προχωρήσουμε. Ως εκ τούτου, ο Πρωθυπουργός μάς έδωσε κάποιες ομάδες εργασίας ώστε να καταρτίσουμε ένα πλάνο από το οποίο θα είναι όλοι κερδισμένοι. Είδαμε ότι δεν υπάρχει ευκολία να πάει ο συντελεστής στο 0,8 που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, υπήρξε μία καθυστέρηση από πλευράς των αρμόδιων στην απάντηση για το κομμάτι αυτό κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε την πλευρά της Πολιτείας.

Όμως, μέσα σε αυτά τα 24ωρα, χωρίς φυσικά να πιστεύω ότι η καθυστέρηση σχετίζεται με τη συνάντηση το τονίζω αυτό, και συγκεκριμένα μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν πιέσεις κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας και αναγκάστηκε το συμβούλιο του ΟΑΚΑ να υπογράψει σύμβαση με την ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κόσμος ξέρει ο κόσμος, έχει κρίση και καταλαβαίνει. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στους νομικούς του ΟΑΚΑ να διαπραγματευτούν, υπεγράφη μία σύμβαση και διερωτώμαι: Όταν υπάρχει διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί σε κάποια εταιρεία ένα ακίνητο του ελληνικού δημοσίου πώς υπογράφεται μία συμφωνία που υποθηκεύει τα έσοδα αυτής της προσπάθειας; Δεν φτάνουν τα χρήματα που δώσανε δώρο στην ΑΕΚ όταν έπεσε στη Γ’ Εθνική με το σβήσιμο των χρεών αλλά και το κονδύλι 20 εκατομμυρίων που πήρε στη συνέχεια; Η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο τι σημαίνει; Ότι τα χατίρια που γίνονταν στον Ολυμπιακό τώρα θα γίνονται στη ΑΕΚ.

Υπεγράφη συμφωνία για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ που έχει πολύ μεγαλύτερα έξοδα από το κλειστό. Κι όμως, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δίνει για το κλειστό του ΟΑΚΑ 660.000 ετησίως συν κάποια λειτουργικά, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ για το ανοιχτό που έχει πολύ μεγαλύτερα λειτουργικά δίνει 273.000. Και μετά αναρωτιόμαστε πώς το ΟΑΚΑ παρουσιάζει ζημιές κάθε χρόνο.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να επέμβει. Αρκετά δόθηκαν στην ΑΕΚ ως δώρο. Δεν μπορεί το σαββατοκύριακο να δέχονται πιέσεις στο διοικητικό συμβούλιο για να υπογραφεί μία σύμβαση! Εγώ τι να συζητήσω και τι θα πω στους επενδυτές; Ότι είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε τσάμπα το ΟΑΚΑ για 273.000 ευρώ;

Περιμέναμε ότι δεν θα πήγαιναν άρον-άρον να υπογράψουν συμβάσεις. Η χρήση του ΟΑΚΑ σίγουρα αξίζει παραπάνω από 273.000, άρα αν προχωρήσει καλά η συνάντηση και η Κυβέρνηση έχει τη διάθεση να κάνει τις νόμιμες παραχωρήσεις και να αλλάξουν κάποιοι συντελεστές ώστε να τρέξει αυτό το πρότζεκτ και να αναβαθμίσει όλη την Αθήνα, θα μπορέσουμε τη χρήση του ΟΑΚΑ να την τρέξουμε αμέσως.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει πρόταση με την εταιρεία Demand για την ανάληψη του ποδηλατοδρομίου. Αν δείτε την πρότασή της θα διαπιστώσετε πως οι σελίδες τις είναι ολόιδιες με τις δικές μας. Κάποια στιγμή όταν ολοκληρωθεί αυτό το πράγμα θα κάνω συνέντευξη Τύπου και θα ενημερώσω τι έχει συμβεί. Είμαι εδώ για να κάνω επένδυση πάνω από 1 δις ευρώ με τους συνεργάτες μου. Νόμιμα. Κι όμως αυτή τη στιγμή γίνονται συμφωνία κάτω από τα τραπέζια, κατά του δημοσίου και του ελληνικού λαού, ενώ υποθηκεύουν την επένδυση που πάμε να κάνουμε. Ελπίζω ότι το σύνολο των Μέσων θα το ψάξουν.

Μέχρι σήμερα, με την πάρα πολύ καλή διάθεση του Πρωθυπουργού όλα έχουν γίνει σωστά, πάνω στο τραπέζι. Παρ’ όλα αυτά, όμως, κάποια πράγματα που γίνονται θα πρέπει να βγουν στον αέρα να τα μάθουμε όλοι και στο τέλος να δούμε αν υπάρχουν πολέμιοι αυτού του πρότζεκτ. Καταλαβαίνουμε όλοι, ποιοι θα έχουν κέρδος. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι. Τώρα αν έχει γίνει με κάποια διάθεση των ανθρώπων του ΟΑΚΑ ή από το Υπουργείο, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά όλα αυτά θα βγουν.

Εγώ πάω με διάθεση στον Πρωθυπουργό να ακούσω ότι μία τέτοια επένδυση όπως είχε ειπωθεί είναι για το καλό του τόπου, ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι νόμιμο μπορεί για να προχωρήσει αυτή η επένδυση γιατί είναι για το καλό όλων. Μία πάρα πολύ μεγάλη επιχειρηματική πρωτοβουλία στο κομμάτι που χρειάζεται η χώρα μας.

Αν όντως αποδειχτεί ότι υπάρχει σύμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ για 273.000 ευρώ, σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πάψει να σέβεται τη σύμβασή της με το ανοιχτό. Δεν είμαστε οι μαλάκες της παρέας.

Υπάρχει κατατεθειμένη πρόταση προς το ΟΑΚΑ ελάχιστες μέρες μετά τη δική μας κατάθεση και τον δικό μας φάκελο. Κάποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν αυτό το έργο εξ ολοκλήρου. Οι ξένοι επενδυτές ήταν σαφείς ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να σπάσουμε αυτό το πρότζεκτ σε κομμάτια.

Όταν της χαριστήκανε όλα τα χρέη στη Γ’ Εθνική, όταν της βγήκε ένα κονδύλι 20 εκατομμυρίων ευρώ κοιτά πώς θα βγάλει από τη μύγα ξύγκι για τα επόμενα δύο χρόνια κι ενώ ήδη ετοιμάζει γήπεδο; Δεν της έφταναν όλα αυτά; Προσπαθεί να δυσκολέψει ένα έργο από μία εξίσου μεγάλη ομάδα, μην πω μεγαλύτερη; Μόνο για να γλιτώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

Οι άνθρωποι του συμβουλίου, υπό καθεστώς φόβου, πιέσεων και τρομοκρατίας αναγκάστηκαν και υπέγραψαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ