ΣΠΟΡ

Συνεδρίαση υπό την εποπτεία της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Συνεδρίαση υπό την εποπτεία της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Καθοριστική συνάντηση για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα συνεδριάσει την Τετάρτη, παρουσία εκπροσώπων της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, έτσι ώστε να αποφασίσουν για θέματα που αφορούν στη Super League και τη Football League.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνεδρίαση που θα γίνει την Τετάρτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Τη συνεδρίαση αυτή θα παρακολουθήσουν και στελέχη της FIFA, από τη στιγμή που το άθλημα στην Ελλάδα τελεί υπό επιτήρηση. Στην «ατζέντα» της συζήτησης υπάρχουν αρκετά ανοικτά ζητήματα που αφορούν στη Super League, στη Football League και έχουν να κάνουν κυρίως με την τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα αλλά και του Κώδικα Δεντολογίας.

Από εκεί και πέρα, θα συζητηθούν και οι προτάσεις για τις ποινές των ομάδων που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος, έτσι ώστε να δώσει την έγκρισή της στη συνέχεια η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Η ενημέρωση για τη συνεδρίαση της Τετάρτης, αναφέρει: «Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν σε προτάσεις της Ε.Π.Ο., της Super League και της Football League για τροποποίηση κανονισμών της Ε.Π.Ο. (Κ.Α.Π., Κ.Ι.Μ.Π., Πειθαρχικός Κώδικας, Κώδικας Δεοντολογίας, Δικονομικός Κανονισμός), καθώς και προτάσεις της Football League για τον κανονισμό επιτήρησης 2018-19.

Θα συζητηθούν επίσης οι εισηγήσεις αναφορικά με τις ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης που θα ισχύσουν για την περίοδο 2018-19 για τη Super League και τη Football League, προκειμένου στη συνέχεια να εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

Τη συνεδρίαση θα παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ