ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Λύθηκε το μυστήριο με την κλοπή του Jules Rimet το 1966;

Παγκόσμιο Κύπελλο: Λύθηκε το μυστήριο με την κλοπή του Jules Rimet το 1966;
Ο αρχηγός της Αγγλίας φιλά το τρόπαιο μετά την νίκη επί της Γερμανίας στον τελικό του 1966 EPA PHOTO/PA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάνω από μισό αιώνα μετά, φαίνεται ότι βρέθηκε η λύση στο μυστήριο της κλοπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966.

Ο ανιψιός ενός από τους ληστές ισχυρίζεται ότι «ο θείος μου το πήρε για συγκινησιακούς λόγους».

Ο Γκάρι Κουγκουλέρ και δύο ακόμη άτομα, ανέφεραν στη Mirror ότι ο Σίντεϊ Κουγκουλέρ ηλικίας τότε 40 ετών, εισέβαλε στην Methodist Central Hall in Westminster, στο κεντρικό Λονδίνο, την Κυριακή 20 Μαρτίου 1966 και άρπαξε το τρόπαιο Jules Rimet.

Εκείνος πήρε το μυστικό στον τάφο του όταν πέθανε από καρκίνο το 2005, αλλά ο ανιψιός του είπε ότι αυτή την ιστορία είχε αποκαλύψει ο θείος στην οικογένεια και τους στενούς φίλους του.

Ο Γκάρι, είπε ότι ο πατέρας του Ρεγκ, ήταν επίσης κοντά κατά τη στιγμή της κλοπής, και υπενθύμισε στον Σιντ όταν βγήκε από την αίθουσα, σηκώνοντας τον από το σακάκι: «Είσαι εσύ, Ρεγκ, κοιτάξτε αυτό. Τι νομίζεις ότι μπορούμε να κάνουμε με αυτό;».

Η υπόθεση ανάγκασε στην Scotland Yard να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα κυνηγητά στην ιστορία της δύναμης, αφού το τρόπαιο εξαφανίστηκε λίγες μόνο εβδομάδες πριν αρχίσει το τουρνουά στην Αγγλία.

Ο Γκάρυ αποκάλυψε ότι ο θείος του έφτασε στην αίθουσα όταν έκλεισε η έκθεση αφαιρώντας τις χειρολαβές των θυρών και μπόρεσε να βγάλει το λουκέτο και να κρύψει το τρόπαιο σε ένα καφέ παλτό.

Να σημειωθεί ότι τότε, οι Άγγλοι ανέφεραν πως οι ληστές είχαν ζητήσει 15.000 λίρες ως λύτρα, αφού αν και άξιζε 3.000 λίρες, το τρόπαιο είχε ασφαλιστεί για 30.000 λίρες εκείνη την εποχή. Είχε συλληφθεί ένα άτομο που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ το τρόπαιο εντόπισε λίγες ημέρες αργότερα, σκάβοντας σε ένα δέντρο, ένα συμπαθέστατο σκυλάκι με το όνομα «Πικλς», με τον ιδιοκτήτη του να λαμβάνει αμοιβή 6.000 λιρών.

Μετά από εκείνο το περιστατικό αποφασίστηκε να δημιουργούνται και ρεπλίκες για λόγους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ