ΣΠΟΡ

Basket League: Άνετα ο Παναθηναϊκός, «ασθμαίνοντας» ο Ολυμπιακός

Basket League: Άνετα ο Παναθηναϊκός, «ασθμαίνοντας» ο Ολυμπιακός
Αγώνας... θρίλερ στο ΣΕΦ με νικητή τον Ολυμπιακό έναντι του Προμηθέα. Eurokinissi Sports

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκαναν το 2-0 απέναντι σε ΠΑΟΚ και Προμηθέα αντίστοιχα, στις ημιτελικές σειρές των ημιτελικών της Basket League που πλέον μεταφέρονται σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα για τη συνέχεια…

Ίδια αποτελέσματα, αλλά εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αμφότεροι είναι στο 2-0 στους ημιτελικούς των play off της Basket League και θέλουν από μια νίκη για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στους τελικούς για ακόμα μια φορά τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό που… τραβάει την προσοχή, είναι ο τρόπος με τον οποίο φτάνουν σε αυτή την τελική ευθεία οι δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει έναν σταθερό ρυθμό, μια γενικότερα καλύτερη εικόνα, την ώρα που ο Ολυμπιακός μετά το εύκολο 1-0 εμφάνισε πάρα πολλά προβλήματα στο δεύτερο ματς της δικής του σειράς.

Πρώτο, χρονικά, έγινε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ εκεί όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν είχε προβλήματα να επικρατήσει 84-67 του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τον Νίκο Παππά, ο οποίος πήρε το… όπλο του και σταμάτησε στους 17 πόντους. Παράλληλα, το «τριφύλλι» συνέχισε να είναι αήττητο στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, φτάνοντας το σερί του στο 30-0. Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς πως ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος από τον περσινό τέταρτο τελικό κόντρα στον ΟΣΦΠ, το ρεκορ των «πράσινων» έχει φτάσει στο 32-0. Αυτή η επίδοση είναι και η καλύτερη όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς ξεπερνά τις 31 συνεχόμενες νίκες που είχε και πάλι ο Παναθηναϊκός την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και ο Ολυμπιακός την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Ένας Ολυμπιακός, πάντως, που δείχνει να έχει αρκετά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Οι «ερυθρόλευκο» μετά το άνετο 1-0 της Τετάρτης, στο ξεκίνημα του δεύτερου αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ έδειξαν πως θα «καθαρίσουν» και θα φτάσουν εύκολα στο 2-0. Η διαφορά έφτασε και στο +23 για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία όμως στη συνέχεια εμφάνισε και πάλι σοβαρές δυσλειτουργίες στο παιχνίδι της.

Ο Προμηθέας με «όπλο» του την εξαιρετική άμυνα, την ενέργεια και την αθλητικότητα και το τρομερό παιχνίδι που έκανε ο Φαγέ μαζί με τον Πράδερ, έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με +6 στο φινάλε του ματς. Το ματς έγινε… θρίλερ όταν ο Ολυμπιακός μείωσε στο καλάθι (86-88) και ενώ ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, οι Πατρινοί… δώρισαν τη μπάλα στον Παπανικολάου που διαμόρφωσε το τελικό 89-88, αφού στην τελευταία επίθεση Πράδερ και Σαλούστρος αστόχησαν. Σε κάθε περίπτωση, οι δυο σειράς θα συνεχιστούν την Τρίτη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, στις έδρας ΠΑΟΚ και Προμηθέα αντίστοιχα. Με νίκη των «αιωνίων», τελειώνουν 3-0 οι ημιτελικοί κι οι τελικοί του πρωταθλήματος αρχίζουν την Κυριακή 3 Ιουνίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ