ΣΠΟΡ

«Νιώθω σαν υπερήρωας»: Η Σερένα Γουίλιαμς επιστρέφει ως πολεμίστρια της Wakanda

«Νιώθω σαν υπερήρωας»: Η Σερένα Γουίλιαμς επιστρέφει ως πολεμίστρια της Wakanda
Reuters

Η εμφάνιση της Σερένα Γουίλιαμς στο γαλλικό όπεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση. Η Αμερικανίδα τενίστρια άφησε τις παραδοσιακές εμφανίσεις των αθλητριών στην... άκρη και φόρεσε μία ολόσωμη φόρμα, δίνοντας έτσι το δικό της στίμα στη διοργάνωση.

Η μαύρη, ολόσωμη φόρμα είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προστατεύει από τις θρομβώσεις.

Είναι επίσης εξαιρετικά πρακτική, αλλά αυτοί δεν ήταν οι μόνοι λόγοι που η πρωταγωνίστρια των κορτ επέλεξε αυτή την ιδιαίτερη εμφάνιση.

Η φόρμα μεταφέρει και ένα σημαντικό μήνυμα από τη Γούλιαμς. Μήνυμα αυτοεκτίμησης προς όλους όσους την παρακολουθούν να κάνει δυναμική επιστροφή στην ενεργό δράση μετά τη γέννηση της κόρης της.

«Νιώθω πως αυτή η φόρμα αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει πολλά, ψυχολογικά και σωματικά, για να επιστρέψει το σώμα τους (στην πρότερη κατάστασή του) και για να έχουν αυτοπεποίθηση και να πιστεύουν στον εαυτό τους», είπε η Γουίλιαμς μετά την νίκη της την Τρίτη στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, έναντι της Κριστίνα Πλίσκοβα με 7-6, 6-4.

«Νιώθω, σίγουρα, πως είναι μία ευκαιρία για μένα να εμπνεύσω μία άλλη ομάδα απίθανων γυναικών και παιδιών».

Η εμφάνιση της μοιάζει αρκετά με τη φόρμα που είχε φορέσει στο αμερικάνικο όπεν το 2002. Η ίδια σημείωσε πως ουσιαστικά είναι μία νέα, βελτιωμένη εκδοχή της ίδιας ιδέας.

«Το αποκαλώ, φόρμα εμπνευσμένη από τη Wakanda», είπε η Ολυμπιονίκης, αναφέροντας πως μοιάζει βγαλμένη από την ταινία «Black Panther». «Τη σχεδιάσαμε αρκετά πριν από την ταινία», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας όμως «πως και πάλι, μου την θυμίζει».

Η ίδια τόνισε πως νιώθει σαν μία δυναμική πριγκίπισσα που έχει ριχτεί στον πόλεμο. «Ζω πάντα σε έναν φανταστικό κόσμο», είπε. «Πάντα ήθελα να είμαι υπερήρωας και αυτός είναι ο τρόπος που να το επιτύχω».

Ο αγώνας της Τρίτης ήταν ο πρώτος επαγγελματικός αγώνας για την κάτοχο 23 γκραν σλαμ τους τελευταίους 16 μήνες.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 γέννησε την κόρη της Αλέξις Ολυμπία και στη συνέχεια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας. Μετά την ανάρρωση της, αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει στη γέννα.

«Είχα πολλά προβλήματα με θρόμβους στο αίματος. Θεέ μου, δεν ξέρω πόσους είχα τους τελευταίους 12 μήνες. Έτσι, είναι λειτουργικό για μένα». «Πολλές φορές φοράω παντελόνια όταν παίζω, για να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα. Είναι μία όμορφη φόρμα, αλλά είναι και πρακτική, μπορώ να παίξω χωρίς προβλήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ