ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Το… Μουντιάλ των φυλακισμένων στο Περού

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Το… Μουντιάλ των φυλακισμένων στο Περού
Το στάδιο «Μονουμεντάλ» όπου έγινε ο τελικός του... Μουντιάλ των φυλακών στο Περού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Στο Περού με αφορμή τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 διεξήχθη ένα διαφορετικό… Μουντιάλ.

Το Περού για πρώτη φορά μετά το 1982 θα δώσει το «παρών» σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Με αφορμή αυτό, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα διαφορετικό τουρνουά, με ομάδες που αποτελούνταν από τρόφιμους των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας. Μάλιστα, για να κάνουν τη σύνδεση με τη διοργάνωση της Ρωσίας, κάθε μια από τις ομάδες έπαιξε με το όνομα και τα χρώματα κάθε μιας εκ των 32 φιναλίστ του Μουντιάλ που θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου.

Η… μοίρα τα έφερε έτσι που η νικήτρια ομάδα ήταν αυτή που αγωνίστηκε… ως Περού. Συγκεκριμένα, η ομάδα των φυλακών Λουριγκάντσο της Λίμα, νίκησε στα πέναλτι την ομάδα που αγωνίστηκε ως Ρωσία. Όλοι οι αγώνες έγιναν στις εγκαταστάσεις των φυλακών που πήραν μέρος, όμως, ο τελικός έγινε στο Στάδιο «Μονουμεντάλ» της Λίμα, χωρητικότητας 60.000 θεατών, το οποίο χρησιμοποιεί και ως έδρα η εθνική ομάδα του Περού!

Το τουρνουά αυτό, έδωσε την ευκαιρία στους τρόφιμους να αισθανθούν πολύ καλύτερα και πολύ πιο… ανθρώπινα, αφού στη χώρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό των φυλακών Λουριγκάντσο, που κέρδισαν και το τουρνουά, στις οποίες θεωρητικά θα έπρεπε να κρατούνται ως 3.500 άνθρωποι ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκονται έγκλειστοι εκεί περίπου 9.700 τρόφιμοι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ