ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Η καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Η καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου

Ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας ολοκληρώθηκε με πολλές εκπλήξεις, καθώς τα φαβορί δεν ανταποκρίθηκαν στις αξιώσεις. Όμως, το θέαμα ήταν πλούσιο και πολλοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Το ESPN επέλεξε όλα τα πρόσωπα που τράβηξαν την προσοχή, δημιουργώντας την καλύτερη εντεκάδα του πρώτου γύρου.

Τερματοφύλακας

Παρότι ο Mohamed El-Shenawy της Αιγύπτου και ο Guillermo Ochoa της Ουρουγουάης έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα για να μπουν στη λίστα, τελικώς επιλέχθηκε ο Ισλανδός Hannes Halldorsson, ο οποίος, στην πρεμιέρα του στο Μουντιάλ, έσωσε την ομάδα από την ήττα αποκρούοντας το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι. Ήταν σίγουρη η μεγαλύτερή του επιτυχία, μετά την σκηνοθεσία του βίντεο-κλιπ της Ισλανδίας στη Γιουροβίζιον.

Δεξί μπακ

Ο Ισπανός Nacho μπορεί να εντυπωσίασε με το γκολ του στον αγώνα με την Πορτογαλία, αλλά έκανε πέναλτι στον Ρονάλντο, επιτρέποντάς του να ανοίξει το σκορ, γεγονός που του στερεί τη θέση. Το ESPN επέλεξε τον Kieran Trippier. Έκανε την «παρθενική» του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση βοηθώντας την ομάδα του σε πολύ μεγάλο βαθμό. Να σημειωθεί πως με τις πάσες του δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο παίκτη στον πρώτο γύρο.

Σέντερ μπακ

Ο Nikola Milenkovic, παρά τα 20 του χρόνια, κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Σέρβος ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοήθησαν την ομάδα να μην δεχθεί γκολ, κρατώντας το υπέρ της 1-0 έναντι της Κόστα Ρίκα. Αν συνεχίσει να παίζει με τον ίδιο τρόπο, είναι σίγουρο πως οι μετοχές του στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο» θα ανέβουν κατά πολύ.

Ο Jose Gimenez έχασε τη θέση από τον συμπατριώτη του Diego Godin, ο οποίος ήταν εκπληκτικός. Ο βετεράνος Ουρουγουανός στηρίχθηκε στην πείρα του για να κρατήσει τα μετόπισθεν. Αν οι δύο Ουρουγουανοί παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο, κάθε αντίπαλος θα δυσκολευτεί απέναντι στην ομάδα. Να σημειωθεί πως η Ουρουγουάη κέρδισε 1-0 την Αίγυπτο.

Αριστερό μπακ

Όταν ο Aleksandar Kolarov αποφάσισε να εκτελέσει απευθείας φάουλ από τα 20 μέτρα, ήταν σίγουρα πολλοί όσοι πίστευαν ότι η έμπνευσή του θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία. Τους διέψευσε όλους, όμως, σκοράροντας ένα εκπληκτικό γκολ κατά της Κόστα Ρίκα και κερδίζοντας, επάξια, μία θέση στην καλύτερη εντεκάδα.

Πλάγιος επιθετικός (δεξιά)

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Cristiano Ronaldo είναι ο ηγέτης της εθνικής Πορτογαλίας. Ο 33χρονος με χατ-τρικ κατά της Ισπανίας έδειξε για ακόμη μία φορά την ποιότητά του. Ο αγώνας έληξε με 3-3.

Κεντρικός μέσος

Η εμφάνιση του Aleksandr Golovin στον αγώνα με τη Σαουδική Αραβία θα μείνει στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων για πολύ καιρό. Ο παίκτης της CSKA έδωσε δύο ασίστ και σκόραρε ένα γκολ στο 5-0 της Ρωσίας και σκόρπισε χαμόγελα στους διοργανωτές.

Ο Hector Herrera είναι ακόμη ένας παίκτης που έβαλε την υπογραφή του στον πρώτο γύρο. Η συμβολή του στη νίκη-έκπληξη του Μεξικό έναντι της Γερμανίας ήταν ήρεμη αλλά ουσιαστική. Βρέθηκε όπου έπρεπε, όταν έπρεπε και αν συνεχίσει να παίζει με τον ίδιο τρόπο, η χώρα του έχει μεγάλες ελπίδες για τη συνέχεια.

Πλάγιος επιθετικός (αριστερά)

Μία δημοφιλής επιλογή για τη θέση είναι ο Hirving Lozano του Μεξικό. Με το γκολ του κατά της Γερμανίας χάρισε το τρίποντο στην ομάδα και προκάλεσε σεισμό στη χώρα του… κυριολεκτικά. Με τέτοιες εμφανίσεις ο παίκτης της PSV δίνει τροφή στα πολυπληθή σενάρια για μεταγραφή του, καθώς είναι πολλοί οι σκάουτερ που τον παρακολουθούν από τις εξέδρες της Ρωσίας.

Στράικερ

Η Ισπανία ταρακουνήθηκε από τον απόλυση του προπονητή της λίγο πριν ξεκινήσει του Μουντιάλ, όμως, στον αγώνα με την Πορτογαλία οι «Φούριας Ρόχας» έδειξαν ότι είναι ένας σημαντικός αντίπαλος. Ο Diego Costa ήταν εξαιρετικός σκοράροντας δύο από τα τρία γκολ της ομάδας. Ο παίκτης της Atletico αφήνει πίσω του το απογοητευτικό Μουντιάλ του 2014.

O Harry Kane κέρδισε στο νήμα τον Romelu Lukaku, μόνο γιατί κατάφερε να δώσει τη νίκη στην Αγγλία με το γκολ του στις καθυστερήσεις. Είχε μόλις 33 επαφές με την μπάλα στον αγώνα με την Τυνησία, αλλά σκόραρε δύο γκολ.

Προπονητής

«Παίξτε για τη χαρά του παιχνιδιού, όχι τη χαρά της νίκης», είπε ο Juan Carlos Osorio στους παίκτες του Μεξικό πριν τον αγώνα με τη Γερμανία. Η θετική του προσέγγιση βοήθησε τους παίκτες να αποβάλουν το άγχος και να αντιμετωπίσουν την κάτοχο του τίτλου και του χάρισε τη θέση του καλύτερου προπονητή του πρώτου γύρου στη λίστα του ESPN.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ