ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Απόλυτη η Κροατία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Απόλυτη η Κροατία
Άνετα στους «16» της διοργάνωσης η Κροατία ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KHALED ELFIQI

Η Κροατία επικράτησε 2-1 της Ισλανδίας και πέρασε με τρεις νίκες στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Η Κροατία ήταν ουσιαστικά αδιάφορη στο τελευταίο παιχνίδι της στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018. Αντίθετα, η Ισλανδία είχε ελπίδες πρόκρισης και έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, όμως, δεν απέφυγε την ήττα και αποχαιρέτησε το Μουντιάλ. Με μια αξιοπρεπή παρουσία και σοβαρότητα, στην πρώτη της συμμετοχή στην ιστορία της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντίθετα, η Κροατία επιβεβαίωσε πως είναι μια από τις ομάδες που έχουν τα φόντα να πάνε πολύ μακριά στη διοργάνωση. Η ομάδα του Ντάλιτς παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με πάρα πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, βρήκε τρόπο να προηγηθεί στο 53’ με ένα ωραίο βολέ του Μπαντέλι. Η Ισλανδία πίεσε, έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να βρει την ισοφάριση με πέναλτι του Γκίλφι Σίγκουρντσον στο 76’.

Από τη στιγμή, όμως, που το παιχνίδι της Αργεντινής με τη Νιγηρία δεν θα μπορούσε να της δώσει πρόκριση με το αποτέλεσμά του, η Ισλανδία φάνηκε να «αδειάζει», με τον Πέρισιτς να σκοράρει στο 90’ και να δίνει νίκη στην Κροατία 2-1. Η «Hrvatska» για πρώτη φορά μετά τη μαγική πορεία του 1998, πέρασε τη φάση των ομίλων. Είχαν προηγηθεί οι αποτυχημένες προσπάθειες το 2002, το 2006 και το 2014…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ