ΣΠΟΡ

Υou will never walk alone: Το μήνυμα του Κλοπ στους 13 εγκλωβισμένους της Ταϊλάνδης

Υou will never walk alone: Το μήνυμα του Κλοπ στους 13 εγκλωβισμένους της Ταϊλάνδης
EPA/WILL OLIVER/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα θάρρους στους 12 μαθητές και τον προπονητή τους που είναι παγιδευμένοι σε ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, στέλνει ο προπονητής της ΛίβερπουλΓιούργκεν Κλοπ.

«Εκ μέρους όλης της οικογένειας της Λίβερπουλ, σας ευχόμαστε, από τα βάθη της καρδιάς μας, τα καλύτερα», είπε ο Γερμανός τεχνικός σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που εστάλη στο CNNi.

«Μείνετε δυνατοί και είμαστε μαζί σας. Παρακολουθούμε όλα τα νέα και κάθε στιγμή ελπίζουμε να ξαναδείτε το φως της ημέρας», τόνισε.

Οι μαθητές, ηλικίας 11 έως 16 ετών, μπήκαν στην σπηλιά μαζί με τον προπονητή τους στις 23 Ιουνίου και αναμένουν την ώρα που θα βρεθούν και πάλι κοντά στις οικογένειές τους. Οι Αρχές της Ταϊλάνδης δίνουν «μάχη» με τον χρόνο για την διάσωσή τους, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχές το Σαββατοκύριακο, πράγμα που μπορεί να τους εγκλωβίσει στο σπήλαιο για μήνες.

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν εννέα μέρες για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους και έκτοτε σχεδιάζουν, πυρετωδώς, μία επιχείρηση διάσωσής τους.

«Ελπίζουμε να μπορέσετε να βγείτε τα επόμενα – ελπίζω – λεπτά ή ώρες ή ακόμη και αύριο», σημείωσε ο Κλοπ, ευχόμενος ένα αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους.

«Μείνετε δυνατοί, τις καλύτερες ευχές μας από τη Λίβερπουλ. Είμαστε μαζί σας», σημείωσε ακόμη και κατέληξε με το σύνθημα που ενώνει την ομάδα: «Υou will never walk alone», ήτοι, δεν θα είστε ποτέ μόνοι.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος στο πλευρό των εγκλωβισμένων

Το μήνυμα του Κλοπ ήρθε μετά την τοποθέτηση του Βραζιλιάνου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ρονάλντο επί του ιδίου θέματος. Ο πρώην αστέρας των γηπέδων εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθεί ένας τρόπος να σωθούν τα αγόρια.

Η FIFA με τη σειρά της, είπε στο CNNi, πως είναι σε στενή επαφή με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ταϊλάνδης. «Ελπίζουμε πως με τη βοήθεια της ομάδας διασωστών, τα αγόρια και ο προπονητής τους θα βγουν από το σπήλαιο και θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους», ανέφερε σε δήλωσή της.

Την ίδια ώρα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κροατίας και η εθνική ομάδας της, που αγωνίζεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, σημείωσαν πως «θαυμάζουν το θάρρος και τη δύναμη που δείχνουν αυτά τα παιδιά και ο προπονητής τους σε τόσο τρομακτικές συνθήκες. Αυτές οι περιπτώσεις ξεπερνούν τα όρια του αθλητισμού, αλλά το αθλητικό τους πνεύμα θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στην παρούσα πρόκληση».

Jurgen Klopp 'hoping every second' for Thai boys' rescue, by Bianca Britton and Sean Coppack, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ