ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Η ...«χρυσή μάχη» Γκριεζμάν και Μόντριτς

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Η ...«χρυσή μάχη» Γκριεζμάν και Μόντριτς

Στην Ρωσία  για το Παγκόσμιο Κύπελλο,  έφτασαν οι διάσημοι συλλέκτες βραβείων, στοχεύοντας το Μουντιάλ 2018 να αποτελέσει το τελευταίο κομμάτι στο παζλ  της «Χρυσής Μπάλας» που σχημάτιζαν όλη την διάρκεια της σεζόν. Και ξαφνικά ...βγήκαν από την γωνία, ο Λούκα Μόντριτς και ο Αντουάν Γκριεζμάν...

Και η συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά σε ακόμη μία ακόμα επιβεβαίωση της ιδιαιτερότητας του ποδοσφαίρου. Χιλιάδες ανάλυσεις και εικασίες από εμπειρογνώμονες και επαϊοντες, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη. Στο Μουντιάλ 2018, ο Κριστιάνο Ρονάντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Νεϊμάρ, έφτασαν έτοιμοι να γράψουν Ιστορία, όμως τώρα ...αποκλεισμένοι πρόωρα από την διοργάνωση, παρακολουθούν -συντροφιά με την αποτυχία τους- από την τηλεόραση, τους Γκριεζμάν και Μόντριτς να διεκδικούν τον παγκόσμιο θρόνο.

Ο 32χρονος, Λούκα Μόντριτς, ήταν η πυξίδα μιας Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση εκ νέου, του Champions League, τρίτου στη σειρά και τέταρτου τα πέντε τελευταία χρόνια. Όπως και στις προηγούμενες σεζόν, καθοδήγησε την ομάδα του Ζιντάν στην δημιουργία του παιχνιδιού, ενώ βοήθησε και στην ανασταλτική λειτουργία.

Έχοντας ένα διαφορετικό προφίλ από τον Γκριεζμάν, τα πλεονεκτήματά του δεν είναι τόσο απτά. Ετσι σε 43 παιχνίδια είχε δύο γκολ και οκτώ ασίστ. Ωστόσο, ο ρόλος του στη Ρωσία εκτιμάται ιδιαίτερα. Οδήγησε την Κροατία σε ένα ιστορικό τελικό, τον πρώτο για τους Κροάτες. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης έχει αναδειχθεί τρεις φορές MVP (με Νιγηρία και Αργεντινή στους ομίλους, και τη Ρωσία στα προημιτελικά), σημείωσε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ. Το κερασάκι σε μία εξαιρετική σεζόν, που θα μπορούσε να του δώσει τη «Χρυσή Μπάλα», τρόπαιο που δεν κατάφεραν να κερδίσουν παίκτες όπως ο Τσάβι ή ο Ινιέστα.

Ο 27χρονος, Αντουάν Γκριεζμάν, από την άλλη, έχει την δική του ευκαιρία να υπογράψει μία εξαιρετική σεζόν, που πάντως χαρακτηρίστηκε από διάφορα στάδια. Ο Γάλλος, που δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, άρχισε διστακτικά την σεζόν, αλλά την τελειώνει ιδανικά. Χρειάστηκε να αποχωρήσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης από τους ομίλους του Champions League, περνώντας στο Europa League. Με την άφιξη του Ντέγκο Κόστα -πιο σημαντική από ποτέ-, οι Μαδριλένοι του Γκριεζμάν έδειξαν εκεί την υπεροχή τους, πανηγυρίζοντας στον τελικό της Λυόν. Εκεί όπου ο Γάλλος σημείωσε δύο γκολ, από τα συνολικά έξι στην διοργάνωση. Ταξίδεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 29 γκολ και 15 ασίστ σε 49 παιχνίδια. Ηδη στην Ρωσία έχει τρία γκολ και δύο ασίστ (ένας από τους ηγέτες σε αυτό το θέμα), ενώ μία φορά αναδείχθηκε MVP (στους ομίλους).

Ο Γκριεζμάν, ξέρει ήδη πώς είναι, να είσαι υποψήφιος για τη «χρυσή μπάλα», μιας και έχει ανέβει στο βάθρο. Το 2016 ήταν τρίτος και τώρα ίσως έχει μια μοναδική ευκαιρία για να κρατήσει το τρόπαιο στα χέρια του.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γνωστό, πως μετρά ιδιαίτερα σε αυτό το ατομικό βραβείο. Και οι δύο κυρίαρχοι του βραβείου την τελευταία δεκαετία, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, γνωρίζουν ότι οι δικές τους πιθανότητες έχουν μειωθεί αισθητά.

Ο αποψινός τελικός στην Μόσχα, είναι αποφασιστικός τόσο για τον Αντουάν Γκριεζμάν όσο και για τον Λούκα Μόντριτς, μιας και φαίνεται ότι δίπλα στο χρυσό μετάλλιο θα βρίσκεται και η «Χρυσή Μπάλα»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ