ΣΠΟΡ

Νέο εξώδικο του Ερασιτέχνη, ζητά τα «κλειδιά» της Λεωφόρου από την ΠΑΕ

Νέο εξώδικο του Ερασιτέχνη, ζητά τα «κλειδιά» της Λεωφόρου από την ΠΑΕ

Με δεδομένη την καθολική άρνηση του Γιάννη Αλαφούζου στο αίτημα της διοίκησης του Ερασιτέχνη για την επίτευξη μιας νέας ρύθμισης του χρέους της ΠΑΕ προς τη Μάνα του Λόχου, παρά τις δύο προτάσεις καλής θέλησης που του κατατέθηκαν, προκύπτουν νέα δεδομένα στη νομική, πλέον, διαδικασία.

Έτσι, η διοίκηση του Ερασιτέχνη απάντησε στο χθεσινό εξώδικο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με το οποίο την καλούσε να αποστείλει μέχρι τις 3 το μεσημέρι το παραχωρητήριο για τη χρήση της Λεωφόρου, με νέο εξώδικο, με το οποίο καταγγέλλει το ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως της Λεωφόρου, το οποίο υπεγράφη στις 30.12.2013. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει και την πρόσθετη πράξη ιδιωτικού συμφωνητικού που υπεγράφη στις 12.03.2014, αλλά και την τροποποίησή του που υπεγράφη στις 12.04.2018.

Παράλληλα, ο Ερασιτέχνης καλεί τη διοίκηση της ΠΑΕ να αποδώσει τη χρήση του Γηπέδου της Λεωφόρου και να παραδώσει τα κλειδιά του κτηρίου και των περιβάλλοντων χώρων.

Είναι σαφές πως από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος έκλεισε την πόρτα στη νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη, εκείνη δεν έχει άλλη επιλογή από τη νομική διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της «Μάνας του Λόχου».

Άλλωστε, όσες κινήσεις καλής θέλησης κι αν έγιναν από την πλευρά του Ερασιτέχνη, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων στο γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου. Και η εφάπαξ καταβολή της οφειλής με κούρεμα 90.000 ευρώ και η νέα ρύθμιση με μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του 2018, ακόμα - ακόμα και ο εν λευκώ ορισμός του τιμήματος για τη χρήση της νέας αγωνιστικής περιόδου από τον ίδιο τον Αλαφούζο, όπως αυτή προτάθηκε στην τελευταία επίσημη τοποθέτηση του Ερασιτέχνη.

Αυτό, πάντως, που με κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο διαμηνύουν οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη προς πάσα κατεύθυνση, είναι πως οι δικές τους πόρτες ήταν, είναι και θα παραμένουν πάντα ανοικτές, όπως και αυτές της Λεωφόρου για τον μεγάλο «αδερφό», τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι εκείνος που επέλεξε την μέθοδο της ρήξης, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αυτός που πρέπει τώρα να αντιληφθεί πως έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή που στον Ερασιτέχνη έλυνε και έδενε, δίχως κανένας εκ των προηγούμενων διοικούντων, να είναι σε θέση να ορθώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Μάνας του Λόχου, οδηγώντας τη φυσικά στη διάλυση και τη χρεοκοπία.

Ως εκ τούτου, στον Ερασιτέχνη αναμένουν πλέον τη διοίκηση της ΠΑΕ να επανέλθει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, αλλά με συγκεκριμένη και επί της ουσίας πρόταση διευθέτησης του χρέους και όχι με αερολογίες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ