ΣΠΟΡ

Κρεμάει τα σπάικ του και βγαίνει στο χορτάρι: Από σπρίντερ ποδοσφαιριστής ο Γιουσέιν Μπολτ

Κρεμάει τα σπάικ του και βγαίνει στο χορτάρι: Από σπρίντερ ποδοσφαιριστής ο Γιουσέιν Μπολτ
Erik Anderson/EPA

Το ποδόσφαιρο είναι το μέλλον του: Οι Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς έκαναν το παν για να τον εντάξουν στην ομάδα και τα κατάφεραν.

O Γουσέιν Μπολτ, οκτάκις χρυσός Ολυμπιονίκης και 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, προσγειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, στο Σίδνεϊ για μία σειρά προπονήσεων, που θα τον ενσωματώσουν στην ομάδα της πρώτης κατηγορίας.

Με ένα κασκόλ της ομάδας στο λαιμό του, ο τζαμαϊκανός πολιορκήθηκε από κάμερες και ενθουσιώδεις φιλάθλους που είχαν συγκεντρωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Σίδνεϊ για να τον προϋπαντήσουν.

Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος εν όψει της πρώτης προπόνησης, την προσεχή Τρίτη, η οποία για την ιστορία θα συμπέσει με την ημέρα των 32ων γενεθλίων του. Οι αξιωματούχοι της αυστραλέζικης ομάδας φιλοδοξούν μέσα σε τρεις μήνες να τον έχουν μεταμορφώσει σε παίκτη κλάσης, ώστε στα τέλη Οκτώβρη να είναι σε θέση να του εξασφαλίσουν συμβόλαιο για τη σεζόν.

Για την επίτευξη του στόχου, οι Μάρινερς έχουν ενισχύσει εντυπωσιακά το προπονητικό τιμ, τις παροχές και τις εγκαταστάσεις της ομάδας.

«Το έχω ξαναπεί πως όλο αυτό είναι πραγματικό. Βρίσκομαι εδώ για να δείξω τι μπορώ να κάνω», τόνισε ο Μπολτ κατά την άφιξή του.

«Τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Εφόσον βασίζεται στις αρχές του ποδοσφαίρου, γιατί όχι; Νομίζω πως είναι αυθεντικός για όλο αυτό και, αντιστοίχως, είναι και η ομάδα», τόνισε ο πρόεδρος των οργανωμένων των Μάρινερς, καλωσορίζοντας το αστέρι του παγκόσμιου στίβου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ