ΣΠΟΡ

Η Σερένα Γουίλιαμς στην κορυφή της λίστας Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες

Η Σερένα Γουίλιαμς στην κορυφή της λίστας Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες
REUTERS/Toby Melville/File Photo

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες παγκοσμίως βρίσκεται η αθλήτρια Σερένα Γουίλιαμς.

Παρόλο που κέρδισε βραβεία αξίας μόνο 62.000 δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες, τα 18,1 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έλαβε η 23 φορές πρωταθλήτρια grand slam από διαφημιστικές εταιρείες, ήταν αρκετά για να την φέρουν στην κορυφή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παρά την 14μηνη απουσία της από τα γήπεδα λόγω της εγκυμοσύνης της.

Η 36χρονη αθλήτρια έβγαλε τα διπλάσια χρήματα εκτός γηπέδων από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα αθλήτρια, ενώ μόλις 16 άνδρες αθλητές έβγαλαν περισσότερα από εκείνη τους τελευταίους 12 μήνες από χορηγίες.

Οι κορυφαίοι 10 αθλητές έβγαλαν συνολικά 105 εκατομμύρια από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018, 4% λιγότερα από πέρυσι και 28% λιγότερα από πριν από πέντε χρόνια.

Συγκριτικά, τα συνολικά εισοδήματα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών παγκοσμίως, οι οποίοι είναι όλοι άντρες, φτάνουν το 1 δισ. δολάρια.

Στην κατάταξη του Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2018 παγκοσμίως δεν συμπεριλαμβανόταν γυναίκα, αφού το εισόδημα της Γουίλιαμς μειώθηκε το διάστημα της απουσίας της εξαιτίας της μητρότητας.

Η εταιρεία αποδίδει την πτώση των συνολικών αποδοχών των γυναικών με τις υψηλότερες αμοιβές στη συνταξιοδότηση των δημοφιλών τενιστριών Li Na και Ana Ivanovic και της οδηγού αγωνιστικού αυτοκινήτου Danica Patrick, που κατατάσσεται στην ένατη θέση στον κατάλογο.

Το εισόδημα της Μαρία Σαράποβα εκτός γηπέδων εξακολουθεί να είναι μειωμένο κατά το ήμισυ, καθώς συνεχίζεται η πτώση από την 16μηνη διαθεσιμότητά της λόγω ντόπινγκ.

Οκτώ από τους κορυφαίους δέκα της λίστας είναι τενίστες, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν ο Ινδός παίκτης badminton PV Sindhu και Patrick.

Δεύτερη στη λίστα είναι η Αυστραλή πρωταθλήτρια Caroline Wozniacki με συνολικό εισόδημα 13 εκατομμύρια και τρίτη η πρωταθλήτρια του US Open Sloane Stephens με 8,7 εκατομμύρια δολάρια.

Το τοπ 10 του Forbes

  1. Serena Williams (tennis) -- $18.1m
  2. Caroline Wozniacki (tennis) -- $13m
  3. Sloane Stephens (tennis) -- $11.2m
  4. Garbine Muguruza (tennis) -- $11m
  5. Maria Sharapova (tennis) -- $10.5m
  6. Venus Williams (tennis) -- $10.2m
  7. V. Sindhu (badminton) -- $8.5m
  8. Simona Halep (tennis) -- $7.7m
  9. Danica Patrick (race car driving) -- $7.5m
  10. Angelique Kerber (tennis) -- $7m

Serena Williams tops Forbes list for highest-earning female athletes

ΔΗΜΟΦΙΛΗ