ΣΠΟΡ

Έσπασε «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του Κάχι Καχιασβίλι

Έσπασε «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του Κάχι Καχιασβίλι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ της άρσης βαρών, αυτό που είχε πετύχει ο Κάχι Καχιασβίλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999, σηκώνοντας 188 κιλά στο αρασέ, πέρασε πλέον στην ιστορία.

Ο 29χρονος Ιρανός Σοράμπ Μοραντί, «χρυσός» Ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στην κατηγορία των 94κ., σήκωσε 189 κιλά στους Ασιατικούς Αγώνες που διεξάγονται στην Τζακάρτα και πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ξεπερνώντας αυτό του Έλληνα Ολυμπιονίκη. Αρχικά στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 182 κιλά, αμέσως μετά έβαλε τα 189 κιλά, που στην δεύτερη προσπάθεια απέτυχε να τα σηκώσει και τα σήκωσε στην τρίτη και τελευταία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μοραντί ήταν αυτός που πέρυσι είχε σπάσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ του Καχιασβίλι, όταν στους Αγώνες στο Ασγκαμπάτ, σήκωσε 413 κιλά στο σύνολο και ξεπέρασε τα 412,5 κιλά που είχε σηκώσει ο Καχιασβίλι το 1999.

Λίγο καιρό αργότερα, πέρυσι τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αναχάιμ στις ΗΠΑ, ο Μοραντί σήκωσε 233 κιλά στο ζετέ και 417 κιλά στο σύνολο, που επίσης ήταν παγκόσμια ρεκόρ κι έτσι από σήμερα είναι ο κάτοχος και των τριών παγκοσμίων ρεκόρ στην κατηγορία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ