ΣΠΟΡ

Μετάλλια για Στεφανίδη, Τεντόγλου και Παπαχρήστου στο Διηπειρωτικό Κύπελλο

Μετάλλια για Στεφανίδη, Τεντόγλου και Παπαχρήστου στο Διηπειρωτικό Κύπελλο
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI

Δύο ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της παρουσίας των Ελλήνων αθλητών στο Διηπειρωτικό Κύπελλο της Οστράβας.

Την αρχή έκανε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν (3η θέση), ακολουθήσει ο Μίλτος Τεντόλου με την 2η θέση στο μήκος, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ πήρε το ασημένιο μετάλλιο στην πόλη της Τσεχίας με καλύτερο άλμα στα 4.85μ., ισοφαρίζοντας την καλύτερη εφετινή της επίδοση.

Την πρώτη θέση στο αγώνισμα πήρε η Αντζελίκα Σιντόροβα, επίσης, με 4.85μ., ενώ στην τρίτη βρέθηκε η Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις. Οι τρεις αθλήτριες ξεπέρασαν τα 4.85μ., ωστόσο η Ρωσίδα η οποία κατέβηκε ως ανεξάρτητη είχε καλύτερες προσπάθειες και πήρε τη νίκη.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4.65μ., «λαχτάρησε» στα 4.75μ., ύψος στο οποίο είχε δύο αποτυχημένα άλματα και τελικά το πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80μ., με τη δεύτερη τα 4.85μ. και τελικά είχε τρεις αποτυχημένες στα 4.90μ.

Σημειώνεται ότι κανονικά θα ήταν και η Νικόλ Κυριακοπούλου στον αγώνα, αλλά ο κανονισμός της IAAF απαγορεύει να βρίσκονται δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα στο ίδιο αγώνισμα και έτσι τη θέση της πήρε η Σιντόροβα.

Στη διοργάνωση μετέχουν τέσσερις μικτές ομάδες, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Σε κάθε αγώνισμα θα πάρουν μέρος δύο αθλητές και αθλήτριες από κάθε ήπειρο, ενώ κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει δύο «τζόκερ» (έναν άντρα και μία γυναίκα) για την καθεμία από τις αγωνιστικές ημέρες.

Ο αρχηγός κάθε ομάδας είναι αυτός που θα αποφασίζει το αγώνισμα στο οποίο θα τοποθετηθεί ο «τζόκερ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ